"Igral bi za Katalonijo!"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanjemu vezistu španske reprezentance je žal, da ni dobil priložnosti, da bi zaigral za reprezentanco Katalonije, ki je začela neuradne tekme igrati šele po njegovi upokojitvi.
Oglej si celoten članek

Josep Guardiola je sredi hudih kritik, ki jih je v Španiji deležen njegov katalonski rojak in nekdanji varovanec Gerard Piqué, spregovoril o razočaranju, ki ga še vedno čuti, da za Katalonijo za časa igralske kariere ni nastopil.

Trener Bayerna ne skriva dejstva, da podpira možnost samoodločbe in tudi morebitno odcepitev severovzhodne španske pokrajine. Nekdanji strateg Barcelone je kot vezist zbral 47 nastopov za izbrano vrsto Španije in bil z njo v katalonski prestolnici leta 1992 tudi olimpijski prvak.

Reprezentanca Katalonije zdaj obstaja, toda Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ji dovoljuje zgolj igranje prijateljskih tekem, tako da lahko Katalonci istočasno igrajo tako za Španijo kot za katalonsko izbrano vrsto. "Če bi obstajala katalonska država, potem bi igral za katalonsko reprezentanco, saj sem iz Santpedorja," je izjavo Guardiole prenesel dnevnik MARCA. "Toda zelo srečen sem bil tudi s Španijo," je še politično korektno dodal.

V osrčju Pirenejskega polotoka v zadnjih tednih in mesecih divja hud plaz kritik na račun Piquéja, branilca Barcelone in španske reprezentance, ki si je z odkritim podpiranjem referenduma o neodvisnosti Katalonije in nekaterimi provokacijami v smeri Real Madrida prislužil žvižge španskih navijačev na tekmah reprezentance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.