Igralci so se uprli Mourinhu

Foto: EPA
Foto: EPA
Madridski Real je po porazu proti Levanteju zapravil še dve dodatni točki na gostovanju pri Racingu iz Santanderja in zabredel v še hujšo krizo. Španski mediji celo namigujejo, da se je del igralcev uprl Joséju Mourinhu.
Oglej si celoten članek

Real je letošnjo sezono začel s porazom proti Barceloni v španskem superpokalu, a z igro, ki je obetala. Galaktiki so bili veliko bolj konkurenčni Kataloncem kot na primer v lanskem polfinalu Lige prvakov, pa tudi v špansko prvenstvo so krenili prepričljivo. Dve zmagi in kar deset doseženih golov je bil izkupiček ekipe Joséja Mourinha v prvih dveh kolih, nato pa je prišel nepričakovan poraz proti Levanteju (mimogrede, gre za enega "najrevnejših" španskih prvoligašev), za katerega je portugalski strateg poleg sodnika obtožil Samija Khediro, ki je še pred koncem prvega polčasa dobil rdeči karton. Realovi navijači so vsi po vrsti pričakovali, da je bil to osamljen spodrsljaj, ki pa se je ponovil tudi v naslednjem kolu, ko so je beli balet z gostovanja pri Racingu iz Santanderja vrnili le s točko. V Madridu so zazvonili alarmni zvonovi. Španski mediji pa so že začeli špekulirati in iskati glavne krivce za bledo igro Reala. In prišli do zelo zanimive ugotovitve. Po pisanju Asa naj bi bil glavni krivec nihče drug kot "The Special One".

Pri Asu so tako zapisali, da ne razumejo, kako Real ob kopici odličnih napadalcev (Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Angel di Maria …) na kar dveh tekmah skupaj ni spravil niti enega zadetka, in nadaljevali, da so igralci Reala igrali tako, kot bi si želeli Mourinhovega odhoda. "Ne trdimo, da je to resnica, vendar zdelo se je tako," so še zapisali pri Asu. Razlog upora naj bi bile ravno kritike Portugalca na račun Khedire, ki ima na svoji strani tudi soigralce. "Očitno v slačilnici stvari niso takšne, kot bi morale biti," nadaljujejo pri Asu in zaključujejo, da naj bi igralci podlegli pritisku nenehnega zmagovanja. "Tekmi v španskem superpokalu sta bili le preblisk," še ugotavljajo pri Asu. Medtem pa pri Sportu pišejo, da naj bi se Mourinho v slačilnici lahko zanesel vsaj na trio svojih rojakov (Ronaldo, Ricardo Carvalho in Pepe), ki še naprej slepo verjamejo in zaupajo svojemu nadrejenemu.


Mou v nevarnosti

Real v šestem kolu v soboto na svojem Santiago Bernabeu gosti Rayo Vallecano. Zmaga je po dveh neuspehih nujno zlo. Radio Marca pa je poročal, da bi Mourinho v primeru novega spodrsljaja lahko celo ostal brez službe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:54 22. September 2011.

    ...kar je iskal, je najdu...do sedaj ni kaj dosti naredu, razen dajal prste v oko, kloftal, zmerjal, poniževal...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.