Igralci spletnega pokra introvertirani?

Foto: Žurnal24 (Foto: Pokernews.si)
So spletni pokeraši res introvertirani (usmerjeni sami vase in ne v okolico), neprijazni in predvsem ne tako skrbni in natančni? Preberite, kaj razkriva študija Paula Fayngersha in Marka Kizelshteyna.
Oglej si celoten članek

Pravijo, da je najbolj zanesljiva pot do zmage, da poznaš svojega nasprotnika. Tako da je za vse, ki se ali pa se še nameravate resno ukvarjati z spletnim pokrom, rezultat študije o osebnostih poker igralcev obvezno branje. Ponuja zelo zanimiv vpogled o karakteristiki tipov ljudi, ki igrajo poker ter o tem, kaka je njihova osebnost v primerjavi s splošno populacijo.

Torej, kakšmi smo? Na kratko bi lahko rekli, da smo poker igralci predvsem introvertirani (usmerjeni sami vase in ne v okolico), neprijazni in predvsem ne tako skrbni in natančni. To verjetno ne preseneča nikogar, ki je kdaj prebral, kaj mu je kak jezen in natiltan nasprotnik napisal v chat potem, ko je izgubil velik pot. Celotna raziskava pa je seveda precej bolj kompleksna in zato tudi bolj zanimiva. Igralci spletnega pokra so pod povprečjem v različnih izmerjenih osebnostih lastnostnih, kot so prijetnost, prilagodljivost drugim, skrbnost, vestnost. Neprijetni so zato, ker jih nič ne skrbi, kako se imajo drugi ljudje in so precej bolj orientirani na sebe. So bolj introvertirani, zato imajo raje čas za sebe, so bolj tihi in bolj premišljeni in počasni v interakcijah. Potrebujejo manj zunanje stimulacije.

Zanimiva in za nekatere presenetljiva ugotovitev se nanaša na tiste, ki sami sebe identificirajo za mizo kot agresivne. Ugotovljeno je bilo, da so v resnici daleč od tega. Tisti, ki se za mizo opisujejo kot agresivni ali celo hiper agresivni, so dejansko dosegli zelo malo točk pri nekaterih statistikah, ki so povezane z agresivnostjo. Seveda je to zgolj bežen vpogled v študijo, ki zajema veliko statističnih podatkov, lepo urejenih v tabele in grafe. Zraven je povsod napisano, kako se je do teh podatkov prišlo oziroma, kako jih je potrebno interpretirati.

Avtorja študije sta Paul Fayngersh in Mark Kizelshteyn. Prostovoljce, ki so sodelovali pri študiji sta našla preko spletnih forumov Two plus Two in pa DeucesCracked. Sodelovalo je 73 prostovoljcev, ki so izpolnili kar obsežen vprašalnik in dodali še statistične podatke, ki se nanašajo na slog njihove igre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.