Igralec Manchester Cityja pred vrati Olimpije, vrača se ljubljenec občinstva

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Olimpijo se vrača Argentinec slovenskih korenin, prav tako pa naj bi Zmajevo gnezdo okrepil nekdanji biser Crvene zvezde, ki bo Olimpiji posojen s strani Manchester Cityja.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane bo v prihodnje spet lahko računal na usluge v Argentini rojenega slovenskega napadalca Andresa Vombergarja. Prestop so na svoji spletni strani že potrdili pri ruskem prvoligašu Ufi, katerega član je bil Vombergar nazadnje.

Petindvajsetletni Vombergar se je ruskemu prvoligašu, pri katerem igrata tudi Bojan Jokić in Lovro Bizjak, pridružil pozimi 2019 prav iz Olimpije. V tem času je za Ufo odigral 31 tekem in dosegel 2 gola.

Foto: Profimedia Andres Vombergar

"Nogometni klub Ufa se Andresu zahvaljuje za skupno delo in mu želi uspešno nadaljevanje poklicne kariere," so zapisali pri ruskem klubu.

Argentinski nogometaš slovenskih korenin je za zeleno-bele pred odhodom v Rusijo nastopil na 34 uradnih tekmah, na katerih je dosegel 15 golov.

Foto: Profimedia Andres Vombergar

Vombergar je pred časom prvič zaigral tudi v dresu slovenske "druge" reprezentance, sicer pa se je z Olimpijo veselil državnega in pokalnega naslova.

Po uspešnih igrah je prestopil v Rusijo za približno milijon evrov odškodnine, letno pa naj bi tam služil po 300.000 evrov.

 

Iz Manchester Cityja v Slovenijo

Srbski nogometaš Luka Ilić naj bi še četrto sezono zapored preživel na posoji, potem ko ga je leta 2017 skupaj z mlajšim bratom Ivanom Ilićem za 5,5 milijonov evrov iz Crvene zvezde odkupil Manchester City.

Po poročanju srbskih medijev naj bi se starejši izmed bratov Ilić že dogovoril, da sezono 2020/21 preživi na posoji pri ljubljanski Olimpiji.

Foto: Profimedia Luka Ilić

Srbski mediji še navajajo, da se čaka zgolj odhod Endrija Čekičija v turški Ankaragücü, kateri naj bi se zaključil v torek. S tem odhodom naj bi se v Zmajevem gnezdu odprlo mesto za novega tujca, katero naj bi zapolnil prav Ilić.

Slednji je svojo kariero začel pri beograjskem velikanu, a je njegov talent odkril angleški velikan Manchester City ter ga pri 18 letih pripeljal na Otok. Toda Ilič ni v vrstah Meščanov zbral niti enega nastopa, saj je bil sprva posojen nazaj Zvezdi, svoji naslednji dve sezoni pa je preživel na Nizozemskem pri NAC Bredi, kjer je prvo sezono nastopal v najelitnejši ligi, lansko sezono pa v drugi nizozemski ligi.

Foto: Profimedia Luka Ilić

Kot kaže pa še vedno ni prepričal vodstvo Manchester Cityja, saj se bo še četrto sezono zapored preselil na posojo. Tokrat v Slovenijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:51 14. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.