Igralec Olimpije MVP lige ABA

Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Statistično najuspešnejši košarkar jadranske lige prihaja iz vrst Uniona Olimpije.
Oglej si celoten članek

Igralec Uniona Olimpije Nikola Janković je postalnajkoristnejši igralec (MVP) rednega dela lige ABA v sezoni 2016/2017 na podlagi povprečne valorizacije (indeksa). Janković bo nagrado prejel v soboto, 18.3. pred začetkom polfinalne tekme v Zagrebu med Cedevito in Partizanom.

Triindvajsetletni srbski košarkar, ki je redni del sezone v jadranski ligi zaključil s povprečnim indeksom 19,24 (16,6 točke, 7,3 skoka, 1,4 ukradene žoge in 1,1 podaje na tekmo), je bil pred tem že izbran tudi za MVP-ja meseca decembra in 13. kroga. Drugo mesto je s skoraj s točko manjšim statističnim indeksom osvojil član Cedevite

Olimpija je v ligi ABA sicer osvojila 11. mesto z desetimi zmagami in 16. porazi, Krka je bila 14. Novomeščani so na zadnjem mestu zbrali psem zmag in 18 porazov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.