Igralništvo tudi na Jamajki

Foto: Žurnal24 (Foto: djkoolemdee.blogspot.com)
Jamajška vlada ima pripravljene načrte, da bo na svoj idiličen Karibski otok pripeljala igralništvo. Do konca leta 2011 bi naj bil postavljen prvi lokalni kazino.
Oglej si celoten članek

Edmund Bartlett, minister za turizem, je povedal, da načrtujejo izdajo licence trem različnim operaterjem, ki bodo imeli igralnice na treh različnih mestih na otoku, in sicer na Montego Bayu, Trelawnyju in Ocho Riosu. Bartlett pričakuje, da bo prometa med 120 milijonov do četrt milijona dolarjev.

Igralnice ne bodo le pomagale jamajški ekonomiji in turizmu, pač pa bodo poskrbele tudi za nova delovna mesta za lokalno prebivalstvo.

"Zakonodaja za igralniške operaterje je pripravljena. Komisija, ki smo jo ustanovili, da bi pripravila vso pravno podlago, je že naredila velik del svojega posla. Sedaj pričenjamo sprejemati aplikacije za licenciranje," je oznanil minister za turizem 18. januarja, ko je v Montego Bayju potekal Caribbean Marketplace Trade Show 2011.

Jamajka je v letu 2010 dobila skoraj dva milijona turistov. Kar 300 tisoč jih je prišlo iz Kanade. Minister za turizem je napovedal, da bo v roku petih let ta številka dosegla kar 5 milijonov obiskovalcev letno, hkrati je pa dodal, da bo igralništvo na Jamajki dobrodošel dodatek k ponudbi, ki jo imajo, vendar morajo paziti, da to ne bo na novo definiralo otoka.

Minister za turizem je povedal še, da licenciranje ne bo potekalo v nedogled, pač pa ga bodo omejili. Cilj je, da Jamajka postane "destinacija, ki poleg vsega drugega ponuja tudi igralništvo" in ne "igralniška destinacija". Za razliko od drugih Karibskih otokov pa so se na Jamajki odločili, da lokalnim prebivalcem igralništva ne bodo prepovedali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.