Igralske rošade v ligi NBA

Foto: EPA
Foto: EPA
Kar nekaj NBA igralcev ima odslej nove klube.
Oglej si celoten članek

Hrvaški košarkarski reprezentant Bojan Bogdanović se iz Brooklyna seli v Washington. Krilni strelec je bil del izmenjave med omenjenima kluboma, k Wizards je v zameno za Andrewa Nicolsona, Marcusa Thorntona in prve izbire na junijskem naboru iz najslabše ekipe lige NBA prišel še Chris McCullough.

Zamenjava kaže, kakšne ambicije imata kluba. Washington je v naletu, zmagal je na devetih od zadnjih desetih tekem in je na tretjem mestu vzhodne konference, medtem ko je Brooklyn letošnjo sezono že odpisal ter se posvetil gradnji ekipe za prihodnost.

Za Bogdanovićem je najboljše obdobje v ligi NBA, v sezoni je dosegel povprečno dosegal 14,2 točke in zbiral 3,6 skoka. "Bojan je odličen strelec, z njim smo dobili dimenzijo več. V Brooklynu je začenjal tekme, se dokazal, za nas pa bo pomenil, da bomo lahko še bolj kreativni," ima dobro mnenje o Hrvatu predsednik Washingtona Ernie Grunfeld.

Washington Wizards imajo letos boljšo obrambo kot napad, njihov met ima le 23,2-odstotno uspešnost, pri tej prvini igre so druga najslabša ekipa lige. Kljub 34 zmagam in 21 porazom.

Turek in Brazilec v različne smeri

Za zamenjavo igralcev sta se dogovorili tudi Philadelphia in Atlanta, iz Philadelphie je v Atlanto je odšel turški reprezentant Ersan Ilyasova, v nasprotno smer pa brazilski center Tiago Splitter. Atlanta je od Philadelphie dobilo tudi pravico izbora v drugem krogu nabora.

Za 29-letnega Ilyasovo bo Atlanta že šesti klub v NBA karieri, čeprav je v prvem klubu, Milwaukeeju, preživel kar sedem let. Nato pa se je začela njegova odisejada, v zadnjih dvajsetih mesecih je v zamenjavi klubov sodeloval že štirikrat. Sezono 2015/16 je začel v Detroitu, po 52 tekmah se je preselil v Orlando. Pred letošnjo sezono je prestopil v Oklahomo, a hitro moral spet zamenjati dres, odšel je v Philadelphio, za katero je odigral 53 tekem, na katerih je povprečno dosegal 14,8 točke.

Za Splitterja je bila Atlanta drugi klub v NBA, pred njo je pet sezon preživel v San Antoniu.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.