Ilić in Astana le še korak do LP

Foto: EPA
Foto: EPA
Kazahstanski prvaki so na prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov doma ugnali ciprski APOEL (1:0)
Oglej si celoten članek

Astana, ki je v drugem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov izločila Maribor, je le še 90 minut oddaljena od evropske elite. Na domačem igrišču so Kazahstanci namreč brez prejetega zadetka ugnali APOEL (1:0) in si tako pripravili lepo izhodišče pred povratno tekmo na Cipru. Branko Ilić je za Astano odigral celotno srečanje.

Domači so v tekmo krenili bolje in začetno premoč unovčili v 14. minuti, ko je z glavo po predložku Foxija Kéthévoame zadel Bauržan Jolčiev. Gostje so nato prevzeli pobudo, a bi Jolčiev v 28. lahko podvojil prednost, vendar s polvolejem iz bližine ni bil uspešen.

V drugem polčasu je APOEL krenil po izenačenje. V 50. minuti je z razdalje malce zgrešil Tomás de Vincenti, strel Georgiosa Efrema pa je odbil vratar Nenad Erić. Efrem je poskusil tudi osem minut kasneje, z leve je močno sprožil mimo gola. V 62. minuti je s prostega strela za goste dobro streljal še Luís Leal.

V končnici tekme se je spet prebudila Astana. V 77. minuti je Nemanja Maksimović polvolej z roba kazenskega prostora poslal čez gol, gostujoči vratar Boy Waterman pa je pred zadnjim žvižgom ubranil dva nevarna strela Kéthévoame, nato pa je domači krilni napadalec v sodnikovem dodatku meril mimo gola iz obetavne situacije.

Liga prvakov, 4. predkolo:

Astana : APOEL  1:0 (1:0)
Džolčijev 14.
Branko Ilić (Astana) je igral vso tekmo.

BATE Borisov : Partizan  1:0 (0:0)
Gordejčuk 75.
Gregor Balažic (Partizan) je igral vso tekmo.

Lazio : Bayer Leverkusen  1:0 (0:0)
Keita 77.

Manchester United : Club Brugge  3:1 (2:1)
Depay 13., 43., Fellaini 94.; Carrick 8./ag

Sporting : CSKA Moskva  2:1 (1:1)
Gutierrez 12., Slimani 82.; Doumbia 40.
Ažbe Jug (Sporting) ni bil v kadru.

Jutri:
Skenderbeu - Dinamo Zagreb
Celtic - Malmö
Basel - Maccabi Tel Aviv
Rapid - Šahtar
Valencia - Monaco

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.