Iličić blizu gola, odmevna zmaga Viole

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski reprezentant je vstopil v drugem polčasu in bil blizu zadetka proti angleškim prvakom, ki so razočarali domače navijače po povratku v London (0:1).
Oglej si celoten članek

Fiorentina je uspela po Barceloni premagati še enega državnega prvaka, tokrat so vijoličasti z Josipom Iličićem, ki je vstopil v drugem polčasu, ugnali Chelsea. Na Stamford Bridgu je "Viola" slavila z minimalnih 1:0 in z zadetkom Gonzala Rodrígueza se je tudi zaključil letošnji pokal International Champions, ki ga je osvojil Paris Saint-Germain.

Fiorentina je zapretila že v drugi minuti, ko je z desetih metrov poskusil Federico Fernández, toda na mestu je bil z odličnim posredovanjem Asmir Begović. Chelsea je odgovoril prek Rubena Loftusa-Cheeka, ki je po levi prodrl v kazenski prostor in nanizal nekaj vijoličastih, nato pa s strani z okoli osmih metrov meril v blok.

Oscar je v 27. minuti poskusil tudi s prostim strelom, ki je zletel mimo vrat. Iz precejšnje uspavanke je tekmo dvignil Matías Vecino, ki je v 33. minuti skočil na odbito žogo in mojstrsko zatresel prečko. To je bilo resno opozorilo Angležem, ki pa ga niso vzeli dovolj resno in po strelu Marcosa Alonsa z leve je Begović uspel odbiti le do Rodrígueza, ki je žogo pospravil v mrežo za vodstvo.

Fiorentina je prevladovala do konca polčasa, a se rezultat ni spremenil. Chelsea bi kmalu zelo dobro začel nadaljevanje in v 53. minuti je osamljeni Branislav Ivanović z glavo z nekaj metrov zgrešil prav vse.

Josip Iličić, ki je vstopil nekaj minut prej, je v 67. minuti takoj zapretil in dobro meril s 13-14 metrov, a je njegov poskus po odbitku za las končal mimo Chelseajevih vrat. Za Fiorentino je zapretil tudi Ante Rebić, toda do konca so se Italijani bolj kot ne branili, a do nove spremembe na semaforju ni prišlo.

Gary Cahill je v 84. minuti z neposredne bližine meril v dobro postavljenega Luigija Sepeja, dve minuti kasneje pa je lepo priložnost za strel dobil Loic Rémy, a je ni izkoristil, tako da je Paulo Sousa v dvoboju portugalskih strategov prišel do lepega skalpa Joséja Mourinha.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.