Iličić čaka na prodajo Jovetića

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski reprezentant je očitno vse bližje odhodu v toskansko prestolnico.
Oglej si celoten članek

Že kar nekaj tednov je znano, da bo Josip Iličić po vsej verjetnosti zapustil Palermo, ki je v pretekli sezoni izpadel v Serie B. Novi trener "mafiosov" Gennaro Gattuso je moral priprave tako začeti brez slovenskega reprezentanta, ki naj bi se načeloma že vse dogovoril s Fiorentino.

"Viola" iz stadiona Artemio Franchi bo, kot vse kaže, ostala brez dveh svojih draguljev. (Nekdanji) srbski reprezenztant Adem Ljajić in Črnogorec Stevan Jovetić sta pred vrati AC Milana oz. Manchester Cityja.

Na mestu napadalca so se varovanci Vincenza Montelle že okrepili z Mariom Gomezom iz Bayerna, ob pričakovanih odhodih bi bilo tako treba zapolniti še mesto ofenzivnega vezista.

Juve in Napoli na čakanju

In prav "Jojo" je prva želja Montelle, ki pa želi Gorenjca v svoji ekipi videti najkasneje v torek, ko se Firenčani odpravljajo na bazične priprave. Tako naj bi se, po poročanju Gazzette dello Sport, v torek sestala športna direktorja Toskancev in Siciljancev. Daniele Prada in Giorgio Perinetti naj bi določila sredin (današnji) sestanek za dogovor glede odškodnine.

Predsednik Palerma Maurizio Zamparini želi za Iličića iztržiti vsaj 10 milijonov evrov. V kolikor bi bil kontroverzni poslovnež pretrd pogajalec za Fiorentino, bi se lahko, po pisanju slovitega rožnatega časnika, v lov na Slovenca spustila tudi Juventus in Napoli.

"Šele, ko prodajo Jovetića"

"To so neka drugačna, nova pogajanja. Oni (Fiorentina, op. a.) govorijo z menedžerjem in igralcem, ne pa z našim klubom. Iličića ne bo nazaj, želi oditi v Firence. Zanj se sicer zanimata še po en italijanski in nemški klub. Želimo ugoditi Iličiću, a po mojem se bomo začeli resno pogovarjati šele, ko bo Fiorentina prodala Jovetića," je v intervjuju za italijansko radijsko postajo povedal prvi mož Palerma. 

Gorenjski mojster Iličić je v Sloveniji v članski konkurenci igral za koprsko Bonifiko, ljubljanski Interblock in Maribor. Iz slednjega je leta 2010 prestopil na Sicilijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.