Iličić in soigralci izenačili 68 let star rekord

Foto: Epa
Foto: Epa
V elitni italijanski ligi je bil v soboto zvečer dosežen zgodovinski mejnik.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Atalante iz Bergama so na sobotni tekmi proti Juventusu, ki se je v Torinu končala z remijem 2:2, izenačili kar 68 let star rekord v elitni italijanski ligi. 

Prvič po sezoni 1951/52 so trije nogometaši enega moštva dosegli 15 ali več golov, pri Atlanti so to mejo dosegli Slovenec Josip Iličić ter Kolumbijca Duván Zapata in Luis Muriel.

Na Apeninskem polotoku so tovrsten dosežek pred dolgimi 68 leti nazadnje dosegli igralci Juventusa Ermes Muccinelli, Giampiero Boniperti in John Hansen.

Ples kroglic Slovenska poslastica v četrtfinalu Lige prvakov

V petih najmočnejših ligah na svetu (Italija, Anglija, Španija, Nemčija in Francija) so tovrsten dosežek nazadnje uprizorili nogometaši francoskega PSG v sezoni 2018/19, vsaj 15 in več golov so tedaj zabili Brazilec Neymar, Urugvajec Edinson Cavani in Francoz Kylian Mbappé.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.