Iličić končal po 7 minutah, Ranieri klonil

Foto: Reuters juventus conte Foto: Reuters milan nocerino Foto: Reuters milan nocerino Foto: EPA juventus matri Foto: EPA juventus matri Foto: EPA juventus buffon Foto: EPA juventus conte
Trener Interja Claudio Ranieri je izgubil že sedmo od zadnjih osemih tekem. Tokrat je bil usoden Napoli. Josipa Iličića je trener Palerma ob ponižanju pri Sieni z igrišča poslal zgolj po sedmih minutah. Razburljivi derbi med Milanom in Juventusom se je razpletel z remijem.
Oglej si celoten članek

Ezequiel Lavezzi je po potopitvi Chelseaja podaljšal svoj junaški status pri Napoliju. Njegov zadetek je odločil srečanje z Interjem, ki je s petouvrščenim moštvom Serie A izgubil že sedmo izmed zadnjih osmih tekem. In le vprašanje časa je, kdaj bo Massimu Morattiju dovolj in bo Claudio Ranieri le še bivši trener. Predsednik si je za prihodnost zaželel trenerja z veliko začetnico – Pepa Guardiolo. In to za nič manj kot 20 milijonov letno, poroča Marca. Pep sicer omahuje glede podpisa nove pogodbe s z Barcelono.

Pri Bologni Rene Krhin ni bil v ekipi, Samir Handanović pa je kot ponavadi branil vso tekmo na dvoboju omenjenih ekip, ki so ga dobili Videmčani.

Iličić na klop že po sedmih minutah

Palermo je doživel debakel, na gostovanju pri Sieni je rožnata barva zbledela, saj so gostje klonili z 1:4. Armina Bačinovića seveda zaradi poškodbe ni bilo v ekipi Palerma, kaj veliko več od tekme pa ni imel niti Josip Iličić, ki je igral zgolj sedem minut, nakar ga je zamenjal Matías Aguirregaray. Pet minut prej je rdeči karton prejel njegov soigralec Federico Bazaretti, ki se bo lahko pohvalil, da je bil deležen ene najhitrejših poti pod prho v zgodovini Serie A. Hitreje se je tja odpravil le Igor Tudor pred šestimi leti, ko je nastopal za Juventus.

Allegri o golu, ki ga ni bilo: "Je bila črta predebela?"

Juventus se je dokopal do točke na težko pričakovanem derbiju z Milanom na San Siru. Rdeče-črni so povedli v 14. minuti z golom Antonia Nocerina, kmalu zatem je zadel tudi Sulley Muntari, vsaj mislil je tako. Ne pa tudi sodniki, ki zadetka – čeprav je žoga očitno prešla golovo črtno – niso priznali. Stara dama je pritisk uprizorila v drugem polčasu, gol za točko pa je prispeval rezervist Alessandro Matri. Milan ima tako še naprej točko prednosti pred tokratnim tekmecem.

Medtem, ko se v najvišjih nogometnih ustanovah, Mednarnodni nogometni zvezi (Fifa) in Evropski nogometni zvezi (Uefa) še naprej kot hudič križa otepajo uvedbe elektronskih pripomočkov, bi lahko bitko za letošnji scudetto odločil nepriznan zadetek, za priznanje katerega bi sodniki denimo potrebovali zgolj ogled počasnega posnetka. Juventus je tako ostal le točko za Milanom s tekmo manj v žepu, ob porazu pa bi denimo zaostajal za štiri in seveda moral preboleti še psihološki udarec prvega poraza sezone.

"Najbolje bo, da ne bi govoril in ostal tiho, božja pravica lahko za izrečeno kaznuje vse," je bil po tekmi filozofsko razpoložen Milanov trener Massimiliano Allegri. "Če bi bilo 2:0, bi imeli tekmo precej pod nadzorom, še posebej zato, ker smo prevladovali. Morda so golovo črto narisali predebelo ..." Da je gol dejansko bil so priznavali vsi igralci, tudi vratar Juventusa Gianluigi Buffon. "Nisem se zavedal svojega položaja ob strelu Muntarija. Potem, ko sem videl posnetke, je žoga šla notri," je dejal Buffon. "Toda moram biti pošten in reči, da če bi to vedel takrat, sodniku ne bi pomagal."

Gostujoči trener Antonio Conte je opozoril na kar nekaj sodniških napak, tudi tisto, ki je Matriju razveljavila regularen zadetek še pred izenačenjem na 1:1. "Danes so bile sodniške napake, en njihov gol, ko je šla žoga notri, in ko so nam razveljavili zadetek zaradi prepovedanega položaja," je dejal Conte. "Najboljša stvar je bila tekma. Kar se tiče ostalega, bi se morali izboljšati vsi, tudi jaz."

Italijanska liga, 25. kolo:

Genoa : Parma 2:2 (0:1)
Palacio (78, 90); Gobbi (6), Floccari (53)
RK: Lucarelli (90/Parma)
Birsa (Genoa) je celo tekmo presedel na klopi.

AC Milan : Juventus 1:1 (1:0)
Nocerino (15); Matri (83)
RK: Vidal (89/Juventus)

Atalanta : Roma 4:1 (2:1)
Marilungo (10), Denis (19, 47, 66); Borini (36)
RK: Osvaldo (54), Cassetti (82/oba Roma)

Cagliari : Lecce 1:2 (0:1)
Larrivey (54); Muriel (44), Bertolacci (61)

Catania : Novara 3:1 (1:0)
Bergessio (30), Marchese (47), Gomez (55); Rubino (84)

Chievo : Cesena 1:0 (0:0)
Moscardelli (78)
RK: Lauro (55/Cesena)
Bojan Jokić je za Chievo igral celo tekmo. Boštjan Cesar je v igro vstopil v 87. minuti.

Siena : Palermo 4:1 (2:1)
Terzi (23/11-m), Bogdani (34), Rossettini (46), Brienza (58); Budan (12)
RK: Balzaretti (2/Palermo)

Josip Iličić je za Palermo igral do sedme minute. Armina Bačinovića ni bilo v ekipi gostov.

Bologna : Udinese 1:3 (0:1)
Kone (81); Di Natale (38/11-m), Basta (56), Flores (84)
Reneja Krhina ni bilo v ekipi Bologne. Samir Handanović je za Udinese branil vseh 90 minut.

Lazio : Fiorentina 1:0 (1:0)
Klose (36)

Napoli : Inter 1:0 (0:0)
Lavezzi 59
RK: Aronica (79/Napoli)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.