Iličić, Matavž in Radosavljević strelci

Foto: Žurnal24
Za slovenskimi nogometaši v tujini je precej uspešen konec tedna. Gotovo si ga bo najbolj zapomnil Josip Iličić, ki je v svojem drugem nastopu za Palermo že postal strelec. In to proti prvaku Interju!
Oglej si celoten članek

Italija
Največ pozornosti med slovenskimi legionarji je bil seveda deležen Josip Iličić. Interju zadetka seveda ne zabiješ vsak dan. Iličić ga je v 28. minuti prispeval po odbiti žogi. Vendar to ni bilo dovolj niti za točko, za kar je kriv Samuel Eto'o, ki je prispeval dva gola. Tako Iličić kot Armin Bačinović sta bila v najboljši enajsterici Palerma, ta je s točko na 18. mestu lestvice, Bačinović je igral do 71. minute, Iličić pa do 82. minute.

Mirana Burgiča ni bilo v ekipi Innsbrucka proti Wackerju. Enako usodo je pri Lokomotivi doživel Branko Ilić. Matej Mavrič Rožič pa je odigral vso tekmo na prijateljskem obračunu z Gratkornom. Andraž Kirm je bil pri Wisli proti Koroni (1:1) na igrišču od 64. minute.
Samir Handanović je z Udinesejem doma visoko izgubil proti Juventusu z 0:4. Sarma je slabo posredoval predvsem pri prvem zadetku, ko je poletel v prazno po predložku s strani, kar je izkoristil Leonardo Bonucci. Jana Koprivca ni bilo v postavi.  Boštjan Cesar s Chievom ni nadaljeval uspešnega začetka prvenstva, saj so oslički doma izgubili proti Brescii (0:1). Cesar je odigral celo tekmo, Bojana Jokića pa ni bilo niti na klopi gostiteljev. V drugi ligi je Jasmin Handanović ob remiju Ascolija in Empolija (0:0) branil vso tekmo.

Nemčija
Mišo Brečko in Milivoje Novaković sta prišla do velike točke na Alianz Areni. Köln je z Bayernom remiziral 0:0. Novaković je ostal na klopi vso tekmo, izkazal pa se je Brečko, ki je v veliki meri nevtraliziral Francka Riberyja, ob tem pa bil nevaren tudi v napadu – po strelu z desne strani je bil avtor ene najobetavnejših Kölnovih priložnosti. V drugi ligi je Zlatko Dedić za Bochum proti Oberhausnu zaigral od prve minute, njegova ekipa je izgubila z 1:3, Dedić je igral vso tekmo. Energie je s 3:2 premagal Allemanio, Rok Kronaveter je igral do 53. minute. Greuther Fürth je premagal Frankfurt za 1:0, Matjaž Rozman in Kevin Kampl nista nastopila.



Francija
Valter Birsa je z Auxerrom izgubil na gostovanju pri Lillu z 0:1. Birsa je tekmo začel v prvi postavi in bil zamenjan v 90. minuti.

Anglija
Robert Koren je odigral vseh 90 minut za Hull City ob remiju 0:0 z Notthinghamom. Newcastle je na gostovanju z 1:0 ugnal Everton, Harisa Vučkića pa ni bilo v moštvu.

Nizozemska

V šestem kolu nizozemske lige sta se med strelce vpisala kar dva slovenska reprezentanta. Uspešna sta bila Tim Matavž in Aleksander Radosavljević. Matavž je svojemu Groningenu pomagal do zmage z 2:0 nad Excelsiorjem, Radosavljević pa je zabil prvi gol ob zmagi Den Haaga s 4:2 nad Willemom II. Groningen po šestih tekmah zaseda tretje mesto v Eredivisie, Den Haag pa je trenutno deveti. Aleksander Šeliga je ob remije Sparte in Waalwijka sedel na klopi. Dalibor Stevanović je ob remiju Vitesseja z Bredo igral od 82. minute.

Belgija
Gent je s 5:3 ugnal Zulte. Zlatan Ljubijankić je v 77. minuti prejel rdeči karton, saj naj bi nasprotnega igralca z nogo brcnil v glavo. Marko Šuler je odigral vso tekmo, Matija Škarabot ni nastopil. Zmagal je tudi Cercle Brugge, in sicer proti St. Truidnu s 4:2. Dejan Kelhar je igral prvi polčas.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.