Iličić: "Ne čutim pritiska medijev"

Foto: Boštjan Tacol Dedic Ilicic
Selektor Matjaž Kek je pred tekmo s Ferskimi otoki uslišal klice privržencev mladega roda in v prvo postavo prvič postavil Josipa Iličića. "Do sestanka pred tekmo nisem vedel, da bom začel," je dejal Iličić.
Oglej si celoten članek
Do sestanka pred tekmo sploh nisem vedel, da bom začel. To je selektorjeva odločitev, on odloča kdo bo igral in kdo ne, jaz pa sem bil pripravljen na vse.
Josip Iličić

Stvari se za Josipa Iličića še naprej dogajajo s svetlobno hitrostjo. Eksplozija v dresu Maribora se zdi že kot dogodek izpred našega štetja, saj mu je od tedaj uspelo prestopiti v Palermo in debitirati za člansko izbrano vrsto Slovenije. Zdaj je tekmo v moštvu Matjaža Keka, kjer posegov v začetno postavo zadnja leta praktično ni bilo, začel od prve minute.

"Do sestanka pred tekmo sploh nisem vedel, da bom začel," je po tekmi povedal Iličić. "To je selektorjeva odločitev, on odloča kdo bo igral in kdo ne, jaz pa sem bil pripravljen na vse. Vseeno se mu zahvaljujem zato, ker me je podprl in uvrstil v prvo enajsterico."

Spet se je potrdilo tisto, kar so redki videli že za časa igranja pri Interblocku, in kar zdaj v isti rog trobijo mediji od Slovenije do Italije. Fant je preprosto "klasa", njegova evropska kakovost pa se pokaže praktično ob vsakem stiku z žogo. Kar nekajkrat je proti Ferskim otokom zbranim na stadionu zastal dih, ko je "Jojo" krenil v slalom, ali osmešil kakšnega "ribiča" z driblingi v slogu Ronaldinha.

Vi (mediji, op. p.) imate svojo miselnost, selektor svojo, jaz svojo, tako da se s tem ne obremenjujem, uživam samo v nogometu in najlepše je takrat ko uživaš.
Josip Iličić

"Medijskega pritiska pretirano niti ne čutim," je zavrnil selektorjeve očitke, da mediji nanj ustvarjajo prevelik pritisk. "Ne vem … Vi imate svojo miselnost, selektor svojo, jaz svojo, tako da se s tem ne obremenjujem, uživam samo v nogometu in najlepše je takrat ko uživaš. Preberem kakšen članek, ki ga napišejo o meni, ampak se s tem ne obremenjujem. Zavedam se, da bodo tako vzponi kot padci, in ko bodo padci bo treba še bolj 'stisniti'," je še dodal Kranjčan.

Na koncu dovršene predstave je zmanjkal le zadetek, na katerega pa, vsaj takšen je občutek v zraku, ne bo potrebno dolgo čakati. "Imel sem veliko priložnosti, da bi ga zabil, toliko lepše pa bi bilo, ker bi ga zabil pred domačo publiko, ampak se s tem res ne obremenjujem. Bilo bi ga lepo zabiti Estoniji, ampak v tem trenutku je najbolj pomembna zmaga," je še povedal Iličić, čigar italijanščina še malce šepa: "Pa tako … Bolj težko mi gre, ampak saj bo počasi. Se bom že naučil," še z nasmeškom doda Iličić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.