Ilka najboljše izkoristila odsotnost Tine

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Ilka Štuhec in Klemen Kosi sta nova državna prvaka v superkombinaciji.
Oglej si celoten članek

Po koncu sezone svetovnega pokala se alpski smučarji merijo za državne naslove na Peci. V sredo so naslove podelili v superveleslalomu, danes pa sta znana še prvaka v superkombinaciji. Z naslovoma sta se ovenčala Klemen Kosi pri članih in Ilka Štuhec pri članicah (oba SK Branik Maribor).

Pri članicah ni nastopila najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze. Štuhčeva je za 32 stotink ugnala Marušo Ferk na drugem mestu in za več kot sekundo Ano Bucik na tretjem mestu.

Pri članih se je Kosi na Peci veselil še drugega naslova, v sredo je namreč nacionalno konkurenco pokoril v superveleslalomu. Drugi je bil bronasti kombinatorec in veleslalomist z zadnjega mladinskega svetovnega prvenstva Žan Kranjec, tretje mesto pa je osvojil Janez Jazbec, ki v svetovnem pokalu nastopa v veleslalomu. Andrej Šporn, Gašper Markič, Andrej Križaj in Rok Perko so nastopili le v superveleslalomu, v kombinacijskem slalomu pa niso tekmovali. Lanskega dvojnega mladinskega svetovnega prvaka v smuku in superveleslalomu Boštjana Klineta ni bilo na startu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.