Ilka začenja sezono na "njenem" prizorišču

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najboljša slovenska smučarka zadnjih let cilja na vrh.
Oglej si celoten članek

Danes ob 20.30 bo v Lake Louisu slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec prvič po februarski poškodbi kolena nastopila na tekmi svetovnega pokala. Na premierni tekmi v hitrih disciplinah bo Mariborčanka edina slovenska tekmovalka.

Zdaj gre zares Zadnji prikaz Ilkine forme pred petkovo tekmo

V Lake Louisu je decembra 2016 Štuhčeva osvojila svoji prvi smukaški zmagi. V tisti sezoni je zbrala enajst uvrstitev na zmagovalne stopničke, od tega sedem zmag.

A od konca njene najuspešnejše sezone sta za Štuhčevo dve poškodbi kolena. Zaradi prve je izpustila celotno sezono 2017/18, tudi olimpijske igre v Pyeongchangu. Uspešno vrnitev v karavano po prvi je kronala z drugim zaporednim naslovom svetovne prvakinje v smuku v Areju. Sezono pa nato sklenila predčasno februarja, pred 285 dnevi, z novo poškodbo.

Z novo ekipo in spremenjenim načinom priprav na novo sezono je bila pred tekmami v Lake Louisu optimistično razpoložena. Prvo priložnost za odmeven rezultat bo imela danes. V soboto bo v Skalnem gorovju še en smuk, tudi ta se bo začel ob 20.30. v nedeljo ob 19. uri bo na sporedu še superveleslalom.

Šok Velik udarec za avstrijsko alpsko smučanje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.