Ima sedemnajstkrat višjo plačo od svojega šefa

Foto: Profimedia Andrea Pirlo (levo) in Cristiano Ronaldo (sredina) na dobrodelni tekmi.
Foto: Profimedia Andrea Pirlo (levo) in Cristiano Ronaldo (sredina) na dobrodelni tekmi.
Zvezdnik ima zelo visoke dohodke, precej višje od svojega trenerja. In še zdaleč ni edini v kolektivu.
Oglej si celoten članek

Torinski Juventus je v letošnji specifični sezoni še devetič zapored osvojil naslov italijanskega prvaka, a je pred nekaj dnevi doživel razočaranje v Ligi prvakov, kjer ga je v osmini finala izločil Lyon.

Francozi so prvo tekmo na svojem stadionu, ki je bila odigrana še pred premorom zaradi covida-19, dobili z 1:0, na povratnem obračunu v prestolnici Piemonta pa klonili z 2:1 in napredovali zaradi zadetka v gosteh.

Oba gola proti Francozom je za Juventus zabil Cristiano Ronaldo. 35-letni Portugalec je še vedno eden najboljših nogometašev na svetu, potem ko je pred dvema letoma zapustil Real Madrid in se preselil v Torino.

Ronaldo Popravil je 95 let star rekord, po desetih pa neljub déjà vu

Ronaldo je bil letos drugi najboljši strelec Serie A, večkrat od njega je mrežo zatresel le napadalec Lazia Ciro Immobile. In Portugalec ima svojemu učinku in marketinški vrednosti primerno plačo. Ta po podatkih priznanega časnika Gazzetta dello Sport znaša 31 milijonov evrov na sezono.

Po neuspehu proti Lyonu so Torinčani odpustili trenerja Maurizia Sarrija in na njegovo mesto postavili Andreo Pirla. Nekdanji vezist je legenda Juventusa, le nekaj dni pred imenovanjem na mesto šefa strokovnega štaba pa je bil postavljen za trenerja v Juventusovem U23 moštvu.

Foto: Twitter Andrea Pirlo

Pirlo resnih trenerskih izkušenj nima, temu primerna je tudi njegova plača. Na sezono bo po podatkih Gazzette zaslužil 1,8 milijona evrov, kar je za prvega trenerja evropskega velikana skromen znesek. Odstavljeni Sarri je zaslužil 5,5 milijona na sezono, njegov predhodnik Massimiliano Allegri pa celo 7,5 milijona.

Zvezde proti Sarriju Neverjetno, kdo vse je "všečkal" novico o Sarrijevi odpovedi

Pirlo bo tako imel sedemnajstkrat nižjo plačo od Ronalda. Le redki njegovi varovanci bodo zaslužili manj kot bivši italijanski reprezentant, pravzaprav zgolj trije. To so turški branilec Merih Demiral ter rezervna vratarja Gigi Buffon in Carlo Pinsoglio.

Poleg Ronalda se z največjimi plačami pri Juventusu lahko pohvalijo še nizozemski branilec Matthijs de Ligt, francoski vezist Adrien Rabiot, valižanski vezist Aaron Ramsey ter argentinska napadalca Paulo Dybala in Gonzalo Higuaín. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:10 12. Avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.