Imamo jo! Novo (senzacionalno) wimbledonsko kraljico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Imamo novo wimbledonsko kraljico.
Oglej si celoten članek

Čehinja Marketa Vondroušova je zmagovalka teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. 24-letna Čehinja je v finalu po uri in 20 minutah premagala štiri leta starejšo Tunizijko Ons Jabeur s 6:4 in 6:4.

Češka teniška igralka je v svojem drugem finalnem dvoboju na enem od štirih največjih turnirjev na svetu osvojila prestižno lovoriko. Po porazu na OP Francije v Parizu letu 2019 proti Avstralki Ashleigh Barty je v današnjem finalu premagala Jabeur in ji v tej sezoni prizadejala že tretji poraz na medsebojnih dvobojih po Melbournu in Indian Wellsu.

Hkrati je prva nepostavljena igralka v odprti eri tenisa oziroma od leta 1968, ki se je uvrstila v finale Wimbledona in ga nato tudi osvojila. Zmagovalka Wimbledona je po zmagi napredovala na deseto mesto na jakostni lestvice WTA, ob tem pa je prejela tudi ček v višini 2,75 milijona evrov. Osmoljenka današnjega finalnega obračuna je prejela polovico manjši znesek od skupnega denarnega sklada v višini 52 milijonov evrov.

Wimbledon, finale (Ž):
Marketa Vondroušova (Češ) - Ons Jabeur (Tun/6) 6:4, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.