Imamo novega svetovnega prvaka

Foto: sloski.si
Foto: sloski.si
Na mladinskem svetovnem prvenstvu v telemark smučanju je zlato osvojil Jure Aleš.
Oglej si celoten članek

Jure Aleš je v preteklem tednu prvič stopil na zmagovalni oder tekme za svetovni pokal, v francoskem zimsko športnem središču Montchavin-La Plagne je osvojil tretje mesto. Francija zanj ostaja srečen kraj, saj je dobro formo potrdil tudi na mladinskem svetovnem prvenstvu v Les Contaminesu, kjer je osvojil zlato kolajno v sprintu.

Aleš je ugnal vso konkurenco, kar pa tik po tekmi še ni bilo popolnoma jasno, saj Švicar Nicolas Michel za svoj nastop še ni prejel kazenskih sekund. Na podelitvi je bil tako slovenski tekmovalec že pripravljen, da se povzpne na drugo najvišjo stopničko, a je temu sledila novica, da si je priboril zlato, na kar se je v Franciji zaslišala slovenska himna.

Aleš je po prvem teku zasedal drugo mesto za Michelom in zaostajal 31 stotink, medtem ko je bil Rok Šmejic na 16. mestu s 6,54 sekunde zaostanka. Novi prvak je imel po drugem teku 88 stotink naskoka pred Michelom, bron pa je osvojil Norvežan Sivert Hole. Šmejic je tekmo končal na 22. mestu.

Foto: sloski.si Jure Aleš ''Lepo je ko se ves trud povrne na tak način, presrečen sem, da sta mi uspeli vožnji brez večjih napak, tudi mehkejša snežna površina mi je bila v prid. Rad bi se zahvalil mojima sponzorjema, torej mami in očetu, celotni ekipi, ter kot obljubljeno mojima partnerjema pri fizičnih treningih Klemnu Bavdku in Žigi Tršanu,'' je po zmagi dejal novi mladinski svetovni prvak.

V ženski konkurenci je dobro vožnjo v prvem teku prikazala tudi Špela Mičunovič, ki je z 6,10 sekunde zaostanka za Nemko Johanno Holzman, ki je kasneje postala prvakinja, zasedla osmo mesto. V drugem teku je nato Slovenka odstopila in tako ostala brez uvrstitve.

''S prvo vožnjo sem bila srednje zadovoljna, v drugo pa sem odlično odpeljala zgornji del in imela zelo veliko hitrosti, potem pa sem na skoku preveč odrinila, preskočila moško linijo in zaradi mehkega snega padla. Baje je bil kar spektakularen padec,'' je po tekmi menila Mičunovičeva.

''Prva vožnja je bila v redu, a žal nisem naredil linije za skok. Zaradi tega sem potem tudi drugo vožnjo začel na dosti slabšem mestu. Z drugo vožnjo sem zadovoljen do tekaškega dela, kjer pa sem se spotaknil in zlomil palico, tako da sem pridelal kar velik zaostanek,'' pa je svoj nastop pokomentiral Šmejič.

Jure Aleš je v Franciji postal mladinski svetovni prvak v telemark sprintu! BRAVOOOO!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:48 2. Februar 2016.

    Sej ne vem al je Jure, al Aleš ?

  • d
    19:17 1. Februar 2016.

    zmagovalec v disciplini z 10-imi tekmovalci, cestitke za neverjeten uspeh

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.