Imela je 120 kilogramov, zdaj zgleda odlično

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nekdanja teniška igralka je dosegla veliko osebno zmago.
Oglej si celoten članek

Jelena Dokić je ljubiteljem tenisa znano ime. V Osijeku rojena Srbkinja je ob začetku vojne vihre odšla s Hrvaške v Avstralijo, pod zastavo katere je nastopala.

Med 2001 in 2005 je igrala za tedanjo ZR Jugoslavijo oziroma Srbijo in Črno goro, v leta 2017 objavljeni avtobiografiji je razkrila, da jo je v to prisilil njen oče.

Slednji jo je fizično in psihično zlorabljal, kot je Dokićeva, ki je aktivno kariero sklenila 2014, zapisala v svoji knjigi.

Po koncu igranja se je Dokićeva spoprijemala z osebnimi težavami, ob tem je trpelo njeno zdravje. Zredila se je do te mere, da je tehtala 120 kilogramov in s tem podvojila težo, s katero je igrala na najvišjem nivoju.

V zadnjih dveh letih se je začela intenzivno vračati v pravo formo, rezultati so vidni na družbenih omrežjih.

Dokićeva se je v preteklih dneh mudila na dopustu v Poreču, sodeč po fotografijah pa je opravila odlično delo.

"Za izgubo kilogramov je bilo potrebno veliko trdega dela, potrpljenja in mentalne moči. Bilo je tudi veliko solz, težkih trenutkov in še težjih dni, toda vse mine. Ne gre samo za kilograme, ampak tudi za zdravje in samozavest," je svoj boj z odvečno težo opisala Jelena.

Danes šestintridesetletna Jelena Dokić je bila na lestvici WTA najvišje uvrščena na četrto mesto v avgustu 2002. Tri leta pred tem je postala (in do danes ostala) edina kvalifikantka, ki je v Wimbledonu premagala prvo nosilko, to ji je uspelo proti Švicarki Martini Hingis z rezultatom 6:2, 6:0. V svoji karieri je v okviru serije WTA zabeležila turnirske zmage na vseh igralnih podlagah.

WTA Hercogova po hudem boju vzela slovo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.