Incident brez primere na Hrvaškem: zvezdnik videl rdeče, nato pa ...

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Drugi najboljši strelec elitnega hrvaškega prvenstva je poskrbel za nevsakdanji incident na tekmi Istre 1961 in Rijeke.
Oglej si celoten članek

Iz Hrvaške poročajo o nevsakdanjem dogodku, ki se je pripetil na nogometnem igrišču. V glavni vlogi je napadalec hrvaškega prvoligaša Istre 1961 Ante Erceg. Ta je po rdečem kartonu, ki ga je prejel v zadnjih minutah tekme z Rijeko, vzel sodnikovo beležko, v katero zapisuje kartone, in jo raztrgal vpričo njega.

Triintridesetletni Splitčan se je po incidentu za svoje nešportno obnašanje opravičil na družbenih omrežij. Gre sicer za najboljšega igralca puljskega kluba in z devetimi zadetki trenutno drugega strelca lige.

Erceg je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen v sodnikovem dodatku, kar je zelo težko sprejel. Glavnemu sodniku Jakovu Titliću je iz roke vzel zapisnik in ga raztrgal, nato pa slekel še majico in jo odvrgel. Ob odhodu z igrišča je verbalno žalil sodnika, navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Rad bi se opravičil celotni nogometni skupnosti, navijačem in vsem soigralcem za moj milo rečeno preveč nasilen odziv po prejetem rdečem kartonu. Moja želja, da bi nadaljeval igranje, ne opravičuje mojih dejanj, pri čemer želim poudariti, da je spoštovanje najpomembnejša lastnost vsakega športnika. To je pri meni zatajilo. Opravičujem se za nepremišljeno reakcijo in upam, da bom naletel na razumevanje celotne nogometne javnosti."

Ante Erceg

Ercega po tem incidentu zagotovo čaka visoka kazen, ki jo bo določil disciplinski sodnik Alan Klakočer.

Kazen zaradi rdečega kartona čaka tudi vezista Istre Frana Mlinarja, ki je bil izključen v 70. minuti.

Rijeka je v prvi tekmi 24. kroga prve hrvaške nogometne lige v Pulju premagala Istro 1961 z 2:0. Oba zadetka v zelo čustveno razgretem regionalnem derbiju je dosegel Niko Janković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.