Indiana do 50. zmage proti ubogi Philadelphii

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Indiana je s 50. zmago v sezoni še dodatno poglobila krizo Philadelphie. Phoenix je izgubil pri Broklynu.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Phoenixa so izgubili dvoboj v Brooklynu s 95:108. Slovenski košarkar v ekipi iz Arizone Goran Dragić je v 25 minutah dosegel 13 točk, dve podaji in skok, Sonca pa je z odličnim odstotkom meta iz igre 11-13 "uničil" Deron Williams z 28 točkami.

V domači ekipi sta se izkazala tudi Joe Johnson in Shaun Livingston, ki sta skupaj prispevala 31 točk in deset podaj, medtem ko je Mason Plumlee 14 točkam dodal še 11 skokov. Pri Phoenixu sta bila najbolj razpoložena Markieff Morris z 18 in Gerald Green s 17 točkami.

"Naša igra ni stekla, nismo imeli pravega ritma. Bilo je težko, še včeraj smo igrali v Torontu, a brez izgovorov, Brooklyn je bil danes boljši. Naše rotacije niso bile hitre, gostitelji so imeli veliko odprtih metov, pa še zadevali so. Danes nam je spodletelo, po dnevu premora pa bomo znova poskusili priti na zmagovalna pota," je po tekmi dejal Dragić, ki si je hitro nabral dve osebni napaki.

Gogi: Enkrat gre dobro, drugič ne

"Nisem prepričan, da sta bili osebni napaki, a tako pač je. Enkrat ti gre dobro, drugič ne. Nisem mogel ujeti ritma. Večino časa sem presedel na klopi, zato je ob vrnitvi na igrišče težko narediti kaj dobrega. Tako pač je, 82 tekem je veliko, pred nami je naslednjih 15 in upam, da bomo imeli dober zaključek sezone," je dejal Dragić, o končnici lige pa dodal: "Vsaka tekma je pomembna, a potrebujemo tudi nekaj sreče. Na zadnjih tekmah rednega dela bomo poskušali doseči čim več zmag. Za nami je uspešna sezona, a močno si želimo igrati v končnici."

Philadelphia lovi Cleveland

Košarkarji Philadelphie so doživeli 21. zaporedni poraz, mero so jim vzeli v tej sezoni zelo vroči tekmeci iz Indianapolisa. Tovrsten neslaven rekord držijo igralci iz Clevelanda, ki so v sezoni 2010/11 kar 26-krat v nizu igrišče zapustili sklonjenih glav.

Indiana je dosegla jubilejno, 50. zmago in bo šestič v svoji 37-letni zgodovini v Ligi NBA sezono končala z več kot 50 zmagami. Za današnjo nad poraznimi tekmeci iz Philadelphie sta najbolj zaslužna Lance Stephenson s 25 in Paul George s 24 točkami.

Oklahoma City je na krilih Kevina Duranta in Russella Westbrooka slavila v vetrovnem mestu. Prvi je dosegel 35 točk in 12 skokov, drugi 17 točk ter po devet skokov in podaj, pri Chicagu pa sta nekaj več pokazala Taj Gibson s 16 točkami in francoski center Joakim Noah, ki je dosegel po devet točk in podaj ter pobral 12 žog pod obema obročema.

Houston povozil Utah

Denver je v obračunu proti Los Angeles Clippers najboljšo predstavo prikazal v končnici, ki jo je zaključil z delnim izidom 14:2. Za zmago s 110:100 je Ty Lawson prispeval 19 točk, od tega osem v sklepnih minutah, izkazal pa se je tudi J.J. Hickson z 21 točkami in 11 skoki.

Houston je povozil Utah s 124:86, blestel pa je Terrence Jones s 30 točkami. Dallas je v razburljivi tekmi ukanil Boston, največ zaslug si lastita Dirk Nowitzki z 19 točkami in Monta Ellis s 17 točkami. Atlanta ni imela večjih težav s Charlottom, nnajučinkovitejši mož je bil Paul Millsap z 28 doseženimi točkami.

Liga NBA, izidi:

Brooklyn Nets : Phoenix Suns 108:95
Charlotte Bobcats : Atlanta Hawks 83:97
Indiana Pacers . Philadelphia 76ers 99:90
Chicago Bulls : Oklahoma City Thunder 85:97
Houston Rockets : Utah Jazz 124:86
Dallas Mavericks : Boston Celtics 94:89
Denver Nuggets : Los Angeles Clippers 110:100

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.