Indiana s trojkami ugonobila Konjenike

Foto: Profimedia cleveland cavaliers
V noči na soboto je bilo v severnoameriški ligi NBA na sporedu osem tekem.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Indiane so ponoči v ligi NBA s 106:102 ugnali Cleveland in prekinili serijo 13 zmag ekipe iz Ohia. Odločilnih je bilo kar 15 zadetih metov košarkarjev Indiane za tri točke.

S 33 koši, osmimi skoki in petimi podajami je pri zmagovalcih izstopal Victor Oladipo, ki je dosegel tudi šest trojk. Myles Turner je dodal 15 točk. Pri Clevelandu je 29 košev dosegel zvezdnik LeBron James ter temu dodal 10 skokov, za trojni dvojček pa sta mu manjkali dve podaji, Kevin Love je vknjižil 20 točk, J.R. Smith pa 15. Tekma pa bi se lahko končala tudi drugače, a sta bili obe ekipi v končnici izredno nenatančni, zadnji del tekme v Indianapolisu pa so gostitelji dobili le s 17:16.

Izgubil je tudi Boston, vodilna ekipa lige, ki je gostoval v San Antoniu, gostitelji pa so se veselili s 105:102. V zanimivem obračunu so gostje minuto in 52 sekund pred koncem še vodili s 102:100, nato je poravnal LaMarcus Aldridge, s 27 koši in 10 skoki najboljši pri domačih, na nasprotni strani pa je zgrešil zvezdnik Bostona Kyrie Irving. Odločilno trojko je nato pet sekund pred koncem tekme dosegel Manu Ginobilli, Irving, s 36 koši najbolj učinkovit na tekmi, pa je v zadnjem poskusu zgrešil še drugič v končnici.

Foto: EPA Manu Ginobili

Še vedno zmaguje Golden State, ki je s 102:98 odpravil Detroit, s 36 koši pa je bil vnovič najbolj razpoložen Kevin Durant, ki je k šesti zaporedni zmagi bojevnikov v gosteh dodal še 10 skokov. Avery Bradley je za Detroit dosegel 25 košev.

Goran Dragić z Miamijem je bil ponoči prost, danes pa ga čaka poseben nastop v Ciudad de Mexicu, kjer se bo ekipa iz Floride, ki nujno potrebuje točke, pomerila z Brooklynom.

Liga NBA, izidi:

Orlando Magic - Denver Nuggets 89:103
Detroit Pistons - Golden State Warriors 98:102
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 106:102
Charlotte Hornets - Chicago Bulls 111:119 (podaljšek)
Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 109:102
Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 107:116
New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 109:116 (podaljšek)
San Antonio Spurs - Boston Celtics 105:102

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.