Indijanci še osmič zapored

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Branilci naslova v severnoameriški hokejski ligi NHL Chicago Blackhawks so na domačem ledu premagali Nashville Predators s 3:2. Z osmo zaporedno zmago so se utrdili kot tretja najboljša ekipa v ligi.
Oglej si celoten članek

Andrew Shaw je dosegel dva zadetka za domače, Marian Hossa je dvakrat podal, tretji zadetek pa je prispeval Brent Seabrook. Izkazal se je tudi domači vratar Corey Crawford z 41 obrambami.

"Vsi igramo dobro, tudi kot ekipa. Ne delamo preveč napak, mislim, da je moštvo trenutno res dobro," je povedal Crawford. Vodstvo kluba je trenerja Joela Quennevilla nagradilo s triletnim podaljšanjem pogodbe. Quenneville je sicer edini aktivni trener v NHL s tremi naslovi prvaka, s 782. zmago se je na večni lestvici na drugem mestu izenačil z Alom Arbourjem. Prvi je Scotty Bowman s 1244 zmagami.

New York Islanders so s 5:2 odpravili najslabšo ekipo lige, Columbus Blue Jackets, pri čemer je Brock Nelson prispeval tri zadetke in podajo. To je bil prvi karierni "hat-trick" za Nelsona.

St. Louis Blues so z enakim izidom ugnali New Jersey Devils, Patrik Berglund je dosegel dva gola. Winnipeg Jets so doma izgubili proti San Jose Sharks z 1:4, Colorado Avalanche pa z 0:4 proti Tampa Bay Lightning. Steven Stamkos je zadel dvakrat, Ondrej Palat pa je dodal gol in dve podaji.

Carolina Hurricanes so doma po podaljšku s 3:2 odpravili Pittsburgh Penguins, odločilni zadetek je prispeval Jeff Skinner po treh minutah podaljška. Po podaljšku so zmagali tudi Arizona Coyotes, ki so s 4:3 ugnali Edmonton Oilers. Max Domi je prvič v karieri dosegel tri zadetke, Oliver Ekman-Larrson pa je trem podajam dodal še zmagoviti zadetek v podaljšku.

Minnesota Wild je doma izgubila proti Buffalo Sabres z 2:3, vse tri gole so gosti dosegli že v prvi tretjini.

Liga NHL, izidi:

New York Islanders : Columbus Blue Jackets 5:2
St. Louis Blues : New Jersey Devils 5:2
Winnipeg Jets : San Jose Sharks 1:4
Colorado Avalanche : Tampa Bay Lightning 0:4
Carolina Hurricanes : Pittsburgh Penguins 3:2*
Minnesota Wild : Buffalo Sabres 2:3
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 3:2
Arizona Coyotes : Edmonton Oilers 4:3*

* - podaljšek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.