Iniesta klubu posodil 250 tisoč evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec Andrés Iniesta je odprl svojo denarnico in nogometnemu klubu Albacete Balompie, za katerega je igral v otroštvu, posodil 250 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Nogometaš Barcelone Andrés Iniesta je nogometnemu klubu Albacete Balompie iz lastnega žepa posodil 240 tisoč evrov in s tem španskemu tretjeligašu pomagal, da se je izognil izpadu v četrto ligo.

Vezist Barcelone se je rodil v provinci Albacete, natančneje v mestu Fuentealbilla, zato je še posebej motiviran, da klubu pomaga splezati na zeleno vejo. Španski tretjeligaš se je znašel v hudi finančni zagati, saj ne more odplačati dolga svojim nogometašem, zato mu grozi administrativni izpad v četrto ligo. Iniesta je od leta 1994 do 1996 igral za Albacete, nato pa se je preselil v Barcelono.

Novico o velikodušnem posojilu sta na tiskovni konferenci potrdila direktor kluba Matías Martínez in Agustín Lázaro. Po zaslugi finančne injekcije so lahko v klubu začeli s prodajo vstopnic za ogled tekem tretje španske nogometne lige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.