Iran presenetil Slovenijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska odbojkarska reprezentanca je v zadnjem kolu pripravljalnega turnirja za evropsko prvenstvo v soboto v mariborski dvorani Lukna izgubila z Iranom z 0:3 (-20, -21, -20). V prvi tekmi zadnjega dne je Finska s 3:1 (21, -23, 29, 10) premagala Slovaško.
Oglej si celoten članek

Zadnji dan turnirja v Mariboru je postregel s kar dvema presenečenjema. V prvi tekmi so namreč Finci brez težav premagali Slovake, zmagovalce Evropske lige. Drugo presenečenje je spet pripravila ekipa iz Irana. Gostje iz Azije, ki so jih mnogi šteli za "outsiderje" na tem turnirju, so že v petek resno opozorili nase s prepričljivo zmago proti Slovakom. Tokrat pa so Iranci premagali še domačo vrsto, ki ji je dvoboj drugega kroga proti Finski, kot kaže, vzel precej moči.

Izid je bil na koncu 0:3 (-20, -21, -20), zmaga Irana pa je bila zaslužena. Ne le, da so igrali vzneseno, borbeno in nepopustljivo, tudi Slovencem nikakor ni šlo. Slovenski selektor Veselin Vuković je ob tem že od začetka poskušal z drugačno postavo od standardne in iskal najboljše možnosti za razpoložene igralce iz Irana. V prvem in drugem nizu so slovenski odbojkarji nekako še držali priključek do 15. točke, potem pa so Iranci potegnili. V slovenski vrsti se je poznal slab začetni udarec, pa tudi blok, ki je sicer znano orožje slovenske vrste, tokrat ni deloval proti hitrim napadalcem iz Irana. V tretjem nizu pa so bili Iranci v prednosti že od začetka in večkrat vodili že za štiri ali pet točk. Kljub nekaj menjavam in svetlim trenutkom pa domačim odbojkarjem v zadnjem nizu ni uspelo izvesti preobrata.

"Po dveh dobrih in težkih tekmah je bilo to, kar smo danes pokazali, daleč od forme in pričakovanja. Igralci so bili po včerajšnji tekmi enostavni prazni, mentalno in fizično in tako se pravzaprav niti enkrat nismo mogli resno približati Iranu, ki pa je, to je treba reči, igral zares odlično," je povedal trener Slovenije Vuković in dodal: "Seveda rezultat ni bil v ospredju, saj smo še vedno v fazi napornega treninga, toda pričakoval sem vsaj malce več, malce boljšo igro. Pravzaprav nam ni šlo nič - slabo smo servirali, ob tem pa smo dali samo tri bloke. Naj vseeno povem, da z igro na turnirju na splošno le nisem nezadovoljen. Navsezadnje bilo za nas izjemno pomembno, da smo dobro igrali in premagali Slovaško in Finsko, ki ju bomo še srečevali."

S to zmago so odbojkarji iz Irana tudi osvojili prvo mesto na turnirju, drugo mesto je osvojila Finska, tretji so bili varovanci Veselina Vukovića, zadnje mesto pa so osvojili Slovaki. Prireditelji so podelili tudi priznanja za najboljše igralce. Najboljši server je bil Slovak Lukas Diviš, najboljši bloker Alen Pajenk, najboljši libero Finec Passi Hivarinen, najboljši napadalec Iranec Farad Nazari, najboljši podajalec pa njegov rojak Amir Huseini. Za najboljšega igralca so razglasili Alena Šketa.

Slovenski odbojkarji bodo imeli zdaj prosto do torka, ko se bodo spet zbrali v Mariboru. Po nekaj treningih bodo odpotovali v Francijo na mednarodni turnir v Turcoing (od 2. do 4. septembra), kjer se bodo pomerili s Francijo, Turčijo in Bolgarijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.