Irci iztržili remi v Zenici

Foto: EPA
Foto: EPA
Na prvi medsebojni tekmi dodatnih kvalifikacij sta se Bosna in Hercegovina ter Irska razšli brez zmagovalca.
Oglej si celoten članek

V Zenici je dolgo izgledalo, da gledalci ne bodo videli zadetkov. Pravzaprav je bilo večino drugega polčasa na stadionu v Zenici videti bolj malo, saj je izjemno gosta megla tekmo privedla na rob regularnosti.

Domači nogometaši so sicer imeli terensko premoč in bili boljši, toda brez prave akcije, ki bi pomenila nevarnost za gol tekmecev. Ko se je tekma nagibala h koncu, pa so gostje šokirali domače navijače. Robbie Brady je v 81. minuti preigral dva tekmeca na robu kazenskega prostora in nato z natančnim strelom ob bližnji vratnici matiral še vratarja Asmirja Begovića.

Toda tudi odgovor domačih je bil hiter. Ognjen Vranješ je pet minut zatem lepo prodrl po boku in podal v sredino, kjer so bili Irci premalo pozorni na prvega zvezdnika domače ekipe, Edin Džeko pa je dovolj prostora znal izkoristiti za izenačujoči zadetek. Povratna tekma bo v ponedeljek v Dublinu.

Že v četrtek so prvi korak na EP naredili Madžari, ki so si v prvi tekmi dodatnih kvalifikacij priigrali prednost, v Oslu so z 1:0 premagali Norveško. Junak tekme je bil debitant v madžarski reprezentanci Laszlo Kleinheisler, ki je edini gol dosegel v 26. minuti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.