Irci rajali na Wembleyju: brez poraza že 28. leto

Foto: EPA Hart Cole Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA Hodgson Cole Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA Long Cahill Johnson Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA Hart Long Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: Reuters Long Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA navijači Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA navijači bakla Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA Lampard Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: Reuters Lampard Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: Reuters Lampard Rooney Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA Sturridge Whelan Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA Sturridge Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA Oxlade Chamberlain Walters Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA Rooney St. Ledger Anglija Irska prijateljska tekma Wembley London Foto: EPA Löw Podolski Nemčija Ekvador FAU stadium stadion Boca Raton Florida Foto: EPA Podolski Paredes Nemčija Ekvador FAU stadium stadion Boca Raton Florida Foto: EPA Löw Nemčija Ekvador FAU stadium stadion Boca Raton Florida Foto: EPA Bender Draxler Krause Nemčija Ekvador FAU stadium stadion Boca Raton Florida
Prvič po letu 1995, ko so njuno zadnjo prijateljsko tekmo v Dublinu prekinili zaradi izgredov, sta se na Wembleyju pomerili izbrani vrsti Anglije in Irske. Remi za domače je pred več tisoč navijači v zelenem rešil Frank Lampard (1:1). Rezervna postava Nemčije na Floridi povozila Ekvador (4:2). Lukas Podolski zabil v šesti sekundi.
Oglej si celoten članek

Še četrtič zapored sta Anglija in Irska remizirali, tokrat na barviti in zanimivi prijateljski tekmi na Wembleyju, prvi po skoraj 20 letih. Angleški hram nogometa, ki je v zadnjih dneh gostil kar dve izjemno pomembni tekmi, finale Lige prvakov in finale play-offa za uvrstitev v Premier League, je bil tokrat obarvan v zeleno, saj so Irce spet spremljali njihovi zvesti navijači.

Ti so lahko ponoreli že v prvem polčasu, ko je z glavo za vodstvo ekipe Giovannija Trapattonija zadel Shane Long, a je golu napadalca West Bromwich Albiona hitro odgovoril Frank Lampard.

To je bila še kako posebna tekma za njegovega klubskega soigralca Ashleyja Cola, ki je ob svojem 102. nastopu v reprezentančnem dresu nosil tudi kapetanski trak in pred tekmo dobil tudi spominsko kapo iz rok selektorja Roya Hodgsona.

Sturridge po podaji odšepal s poškodbo

Long je za vodstvo zadel v 13. minuti, ko ga je z izvrstno podajo našel Seamus Coleman, napadalec WBA pa je preskočil mnogo višjega Glena Johnsona in premagal Joa Harta z izvrstnim strelom. Irski navijači so po golu Wembley zavili v zeleni dim, a so Angleži hitro izenačili.

Daniel Sturridge je lepo zadržal žogo in s podajo v kazenskem prostoru lepo našel Lamparda, strelsko še nikoli bolj razpoloženi kapetan Chelseaja pa z neposredne bližine ni grešil in zadel za 1:1. Sturridge je igrišče zapustil predčasno z navidez hujšo poškodbo gležnja.

Angleži, ki sosedov niso premagali že od leta 1985, so le stežka prihajali do večjih priložnosti, še najbolj pa je Davida Forda v drugem polčasu pretegnil Theo Walcott. Težko pričakovano zmago je imel za "tri leve" šest minut pred koncem na nogi Alex Oxlade-Chamberlain, ki pa je bil z nekaj metrov nenatančen.

Angleže v nedeljo čaka še ena tekma visokega kalibra z gostitelji pokala konfederacij Brazilci v Riu de Janeiru.

Nemški "rezervisti" razbili Ekvador

Nemci so slab teden po veselici na Wembleyju, kjer je ostal večji del njihovih reprezentantov, pokazala svojo moč tudi z rezervisti, ki so v Boci Ratonu v elitnem okrožju Palm Beach na Floridi premagali Ekvador.

Pri Arsenalu večinoma nerazpoloženi Lukas Podolski je zabil enega najhitrejših golov v zgodovini športa že po šestih sekundah igre, dva pa je poleg nekdanjega člana Bayerna že do polčasa prispeval še Lars Bender

Varovanci Joachima Löwa so po 24 minutah tako vodili s 4:0, prevladovali pa klub praktično rezervni postavi. Deseta reprezentanca z lestvice Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in drugouvrščena ekipa južnoameriških kvalifikacij za SP 2014 je pred odhodom na odmor sicer znižala prek Antonia Valencie, poraz pa je proti koncu tekme še dodatno ublažil Walter Ayovi.

Nemce proti nekdanjemu selektorju Jürgenu Klinsmannu in njegovimi ZDA čez lužo čaka še ena tekma, ki bo na sporedu v nedeljo v Washingtonu.

Prijateljski tekmi, rezultata:

Anglija : Irska 1:1 (1:1)
Lampard (23); Long (10)

Ekvador : Nemčija 2:4 (0:3)
Valencia (44), Ayovi (84); Podolski (1, 17), L. Bender (4, 24)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.