Irski pet milijonov dolarjev za molk

Foto: EPA
Foto: EPA
Vedno več nekdanjih in aktualnih nogometnih funkcionarjev prekinja molk in odprto govori o koruptivnih dejanjih Fife. Sedaj je spregovoril predsednik irske nogometne zveze John Delaney o kvalifikacijski tekmi s Francijo pred šestimi leti.
Oglej si celoten članek

Razburjanja je bilo veliko. Na odločilni kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo v nogometu leta 2010 je Francija premagala Irsko, a zadetek, ki je Francijo pripeljal na SP, je bil več kot sporen. Francoz William Gallas je zadel gol v 103. minuti, podal pa mu je Thierry Henry - z roko. Sodniki tega niso videli tako, čeprav je po tekmi sam Henry priznal: "Žoga je zadela mojo roko. Želim biti iskren, igral sem z roko."

Irski za molk pet milijonov dolarjev

Irska nogometna zveza je po tekmi razmišljala o pravnih sredstvih. Želela je tožiti Fifo, saj Irska zaradi neregularnega gola ni odpotovala na SP v Južno Afriko. "Dosegli smo sporazum. Mi Fife nismo tožili, oni so nam pa 'sposodili' pet milijonov dolarjev," je v izjavi za medije zapisala irska nogometna zveza FAI. Fifa je Irski postavila tudi pogoje. Če bi se njena reprezentanca kvalificirala za SP 2014 v Braziliji bi morali Fifi vrniti denar, v nasprotnem primeru pa bo Fifa posojilo podarila Irski.

Irska se za SP 2014 ni kvalificirala in s petimi milijoni zgradila nov nogometni stadion. Predednik irske nogometne zveze John Delaney pa je spregovoril tudi o pogovoru s Seppom Blatterjem o možni pritožbi: "Želeli smo odpotovati na SP 2010 kot dodatna 33. reprezentanca, a se nam je Blatter samo smejal."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.