Iščejo ga zaradi sodelovanja z mafijo

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Vincenzo Iaquinta je pred slabimi desetimi leti z Italijo postal svetovni prvak. zdaj ga išče policija kot sodelavca mafije.
Oglej si celoten članek

Vincenzo Iaquinta je leta 2006 z Italijo postal svetovni prvak, a slabih deset let kasneje se nekdanjemu zvezdniku ne piše dobro. osumljen je sodelovanja z mafijo, zaradi tega pa ga išče tudi italijanska policija.

Oblasti so izdale obtožnico za 140 ljudi, ki jih sumijo povezav z najmočnejšo mafijsko organizacijo na Apeninskem polotoku - z ‛Ndrangheto. Med njimi je tudi nekdanji italijanski reprezentant Vincenzo Iaquinta. Nekdanji napadalec, ki je v dresu Italije zbral 40 nastopov in šest golov, je osumljen nošenja orožja z namenom, da bi pomagal kriminalni organizaciji.

Zdaj 36-letnik je prebil sedem let pri Udineseju in v tem času dosegel 58 ligaških zadetkov, leta 2007 pa ga je Juventus kupil za 12 milijonov evrov. Kariero je končal leta 2012, ko je bil na posoji pri Ceseni.

Pomaganja mafijski združbi je osumljen tudi igralčev oče Giuseppe. Sojenje proti obema naj bi se začelo 23. marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.