Isinbajeva in Bolt najboljša

Foto: Žurnal24 Jelena Isinbajeva je najboljša športnica, Usain Bolt pa šporntik.
Športni novinarji z vsega sveta so za najboljšo športnico leta izbrali Jeleno Isinbajevo, za športnika pa Usaina Bolta. Najboljša ekipa je španska nogometna reprezentanca.
Oglej si celoten članek

Najboljše športnike v letu 2008 so izbrali tudi na Mednarodnem združenju športnih novinarjev (AIPS). Po mnenju novinarjev s celega sveta si ta naziv v letu zaslužita jamajški atlet Usain Bolt in ruska atletinja Jelena Isinbajeva. Med moštvi je ta naziv pripadel španski nogometni reprezentanci.

V moški konkurenci je bila odločitev tesna, saj je Bolt olimpijski prvak in svetovni rekorder v teku na 100 in 200 metrov prejel 1673 glasov oziroma 100 več kot ameriški plavalni zvezdnik Michael Phelps (1557), na tretje mesto se je uvrstil španski tenisač Rafael Nadal (444). Sledita nogometaš Christain Ronaldo (401) in voznik formule ena Lewis Hamilton (275). V ženski konkurenci je svetovna rekorderka v skoku s palico Isinbajeva (1723 glasov) prejela več glasov kot naslednje tri zasledovalke kenijska atletinja Pamela Jelimo (631), srbska teniška igralka Jelena Janković (583) in še ena kenijska atletinja Tirunseh Dibaba (475) skupaj. Na peto mesto se je uvrstila avstralska plavalka Stephanie Rice.


Španci so najboljša ekipa. © EPA

 
Tesna je bila tudi odločitev med ekipami, kjer sta se za prvo mesto potegovali španska nogometna reprezentanca (1395) in jamajška atletska šprinterska štafeta na 4 x 100 metrov (1154). Sledijo nogometni klub Manchester United (769), ameriška olimpijska košarkarska reprezentanca (597) in moštvo formule ena Ferrari (328).

Za najboljše tiskovno središče so novinarji izbrali tistega na olimpijskih igrah v Pekingu, takoj nato pa so sledili pogoji za delo na evropskem nogometnem prvenstvu 2008.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.