Isinbajeva si je premislila

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Rusinja Jelena Isinbajeva, ki je sinoči na atletskem svetovnem prvenstvu v Moskvi zmagala v skoku s palico (4,89 metra), je po tekmi dejala, da za zdaj zgolj prekinja svojo tekmovalno kariero in je ne končuje, kot se je že dlje govorilo.
Oglej si celoten članek

"Ne bom se še upokojila. Naredila bom le premor, imela otroka in se potem poskušala vrniti do olimpijskih iger 2016. Nositi otroka devet mesecev in ga nato devet mesecev še dojiti, to je skupaj 18 mesecev. Torej sem lahko v Riu zraven," je svojo preprosto matematiko novinarjem razložila Jelena Isinbajeva.

Dokončno slovo od atletike za Rusinjo ni sprejemljivo, tudi če bi po nosečnosti imela težave z vrnitvijo na enako športno raven, na kateri je zdaj. Sinočnjo zmago je kljub dvema naslovoma olimpijske prvakinje in več kot 30 skokih za svetovni rekord opisala kot "najpomembnejši uspeh kariere". "To je bil moj stadion, moje domače svetovno prvenstvo. Nocoj so vsi navijali zame, to sem čutila. Dalo mi je ogromno energije," je še dejala Rusinja, ki je sinoči po zmagi še nekajkrat poskusila preskočiti lestvico na višini novega svetovnega rekorda 5,07 metra in uživala ob navijanju domačega občinstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.