Islandčanke boljše od Slovenk

Foto: Profimedia
V Prekmurju so se slovenske nogometne reprezentantke udarile z vodilno ekipo skupine.
Oglej si celoten članek

Ženska nogometna reprezentanca Slovenije je na svoji četrti tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019 v Lendavi izgubila proti Islandiji (0:2). 

Islandija, ki je slovensko vrsto pred dvema letoma premagala s 6:0, je tokrat povedla v 15. minuti, ko je iz bližine zadela Gunnhildur Jonsdottir. Po zadetku so imele Islandke, leta 2013 četrtfinalistke evropskega prvenstva, še dve priložnosti, a se je po strelih Agle Marie Albertsdottir v 26. in Fanndis Fridriksdottir v 34. minuti izkazala Zala Meršnik. Slednja je znova klonila v 37. minuti, ko jo je po odbiti žogi premagala Rakel Hönnudottir.

V 59. minuti so imele prvo priložnost na tekmi Slovenke, ko je po protinapadu streljala Špela Kolbl, a je bil njen strel premalo natančen. Islandija, ki je nastopila na zadnjih treh EP, je imela novo priložnost v 73. minuti, ko je v slovenskem kazenskem prostoru prišlo do zmede in tudi strela Hallbere Gisladottir, ki pa je bil neuspešen. Že v sodniškem dodatku so imele gostje še eno priložnost, a je Elin Jensen s strelom z glavo malce zgrešila cilj.

Slovenija, ki je igrala brez poškodovane kapetanke Mateje Zver, je tekmo začela v postavi Zala Meršnik, Lana Golob, Špela Rozmarič, Kristina Erman, Dominka Čonč, Lara Prašnikar, Špela Kolbl, Barbara Kralj, Kaja Eržen, Zala Kuštrin in Karmen Ulbin. V drugem polčasu so priložnost dobile še Manja Rogan, Lara Ivanuša in Katarina Gadnik.

Izbranke Boruta Jarca naslednji kvalifikacijski obračun čaka v torek, ko se bodo v Domžalah ob 16. uri merile z Nemčijo.

Na SP, ki bo 7. junijem in 7. julijem prihodnje leto v Franciji, se bodo iz skupinskega dela evropskih kvalifikacij uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah.

Kvalifikacije za Euro 2019 (skupina 5), 4. kolo:

Slovenija - Islandija 0:2 (0:2)
Jonsdottir 15., Hönnudottir 37.

LESTVICA:
1. Islandija 10 točk
2. Nemčija 9
3. Češka 7
4. Slovenija 3
5. Ferski otoki 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.