Islandec na čelu Fibe Europe

Foto: Žurnal24 Iztok Rems je bil izvoljen v 23 članski izvršni odbor Fibe. (Foto: kzs)
V Münchnu so predstavniki 51 košarkarskih zvez FIBA Europe z 32 glasovi za novega predsednika izbrali Islandca Olafurja Rafnssona, v 23 članski izvršni odbor pa je bil izbran tudi Iztok Rems.
Oglej si celoten članek

V Münchnu so predstavniki 51 košarkarskih zvez FIBA Europe z 32 glasovi za novega predsednika, ki bo to delo opravljal štiri leta, izbrali Islandca Olafurja Rafnssona, v 23 članski izvršni odbor pa je bil izbran tudi generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Iztok Rems.

Iztok Rems, nekdanji sodnik je po nekdanjem predsedniku KZS, Dušanu Šešoku, šele drugi Slovenec, ki bo član izvršnega odbora FIBA Europe.

"Zelo sem zadovoljen z rezultatom in ganjen s podporo, ki so mi jo namenili. Dobro se zavedam, da je funkcija predsednika FIBA Europe velika odgovornost, zato bo potrebno veliko trdega dela," je dejal novi predsednik FIBA Europe, ki je v glasovanju ugnal turškega kandidata Turgaya Demirela, ki je prejel 19 glasov.

Delegati so na skupščini, na kateri Košarkarsko zvezo Slovenije zastopajo predsedujoči podpredsednik Roman Volčič, generalni sekretar Iztok Rems in namestnik generalnega sekretarja Matej Avanzo, izvolili tudi glavnega kandidata za predsednika FIBA, ki bo naslednja štiri leta zaradi rotacije položaja med vsemi kontinentalnimi zvezami iz Evrope, izvoljen pa bo na skupščini FIBA, ki bo potekala septembra v Turčiji. To je postal predsednik francoske košarkarske zveze Yvan Mainini, ki je z 31:20 ugnal Grka Georgea Vassilakopoulosa.

"To je fantastičen rezultat, saj sem celo življenje posvetil košarki, za katero upam, da bo še boljša," je povedal Mainini, ki je prav tako kot Rafnsson minula štiri leta sedel v 23 članskem izvršnem odboru FIBA Europe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.