Istenič Mourinha vabi na Bizeljsko

Foto: EPA
Foto: EPA
"Poklical bom Mourinha, da bo boter mojemu novemu proizvodu," pravi sloviti slovenski vinar in nekdanji reprezentant, ki bo čez tri leta odprl prav posebne steklenice šampanjca.
Oglej si celoten članek

Znani slovenski vinar Janez Istenič je 50 steklenic svojega suhega šampanjca, letnik 2013, potopil na globino 15 metrov, kjer bo slavnostni napitek na temperaturi enajstih stopinj Celzija čakal na prihod Joséja Mourinha na Bizeljsko, poroča Delo.

Novi šampanjec bo Istenič poimenoval "The Special One", ki je vzdevek, s katerim je že na prvi novinarski konferenci po prevzemu Chelseaja pred več kot desetimi leti zaslovel trener londonskih modrih. Prve steklenice bodo odprli leta 2018, ko bo tudi 50. obletnica začetka proizvodnje domačega šampanjca na Bizeljskem, takrat pa bo minilo tudi 60 let od tega, ko je Istenič igral za mladinsko reprezentanco Jugoslavije.

Zanimivo - branil je tudi proti Angliji (2:2), tekma pa je bila na sporedu ravno na Stamford Bridgu.

"Poklical bom Mourinha, da bo boter mojemu novemu proizvodu," je zatrdil Istenič, ki je 50 steklenic potopil v temne globine, od koder se bodo morda dvignile ravno v čast portugalskemu trenerju. Leta 1958 je imel Istenič 18 let in na tisti tekmi z Anglijo, ki v nedeljo prihaja na prvo gostovanje v Slovenijo, so blesteli Fahrudin Jusufi, Velibor Vasović in Zvonko Bego, Istenič sam pa se ne spominja le rezultata.

"Takrat sem bil prvič v Beogradu, ki se ga spominjam po hladu in močnem vetru. Na poti proti Londonu je naš DC-3 najprej pristal v Zürichu, kjer sem prvič spil kokakolo, v Londonu pa sem poskusil celo biftek," je za osrednji slovenski časnik povedal Istenič.

"Jedro ekipe so sestavljale 'Matekalove bebe', kot so tedaj imenovali partizanovce po njihovem trenerju in igralcu. Ta rod je leta 1966 igral v finalu pokala državnih prvakov z Realom. Ob Šoškiću, ki je bil starejši, sta bila najbolj znana iz mojega rodu Jusufi in Vasović, pa Kovačević, Mitić, Jovanović, ....

"Ko smo pritekli na zelenico, smo spoznali, da so Angleži, med njimi tudi Bobby Moore, za glavo višji od nas. Igrali smo le po tleh, žoga je krožila kot danes med igralci Barcelone, dejansko je šlo za tiki-taka igro."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.