Italija žaluje za nekdanjim reprezentantom

Foto: Profimedia Mauro Bellugi
Pred slabima dvema tednoma je praznoval 71. rojstni dan.
Oglej si celoten članek

V 72. letu starosti je umrl nekdanji italijanski nogometni reprezentant Mauro Bellugi, le nekaj mesecev po tem, ko so mu zaradi zapletov z okužbo z novim koronavirusom amputirali obe nogi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bellugi, ki je bil kot nogometaš branilec, je za Italijo igral na svetovnih prvenstvih 1974 in 1978, na slednjem je z izbrano vrsto osvojil četrto mesto, z Interjem pa je osvojil naslov prvaka leta 1971. Igral je tudi za Bologno in Napoli, po karieri pa je bil tudi uspešen strokovni komentator.

V italijanski reprezentanci je zbral 31 nastopov, nazadnje je barve svoje države branil na tekmi s Švico novembra 1979.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.