Italijan divje slavil velik uspeh, nato dojel, kaj se je zgodilo

Foto: Epa wolanski
Italijanski smučar je mislil, da mu je uspela vožnja njegovega življenja, a ga je realnost hitro dohitela.
Oglej si celoten članek

Alex Vinatzer je pred več kot 50.000 navijači v avstrijskem Schladmingu divje slavil prevzem vodstvo s kar pol sekunde prednosti pred drugim slalomistom letošnje sezone Danielom Yulejem, a je bilo veselje prehitro, saj rezultat ni bil regularen zaradi vdora razgaljene spletne zvezdnice Kinsey Wolanski, ki je izkoristila priložnost za samopromocijo ob tragični smrti Kobeja Bryanta in tik pred njim prečkala ciljno črto.

Schladming Pomanjkljivo oblečeno dekle poskrbelo za škandal

Vinatzer, šesti po prvi vožnji, je v finalu branil sekundo in 35 stotink prednosti pred Yulejem. Do tretjega vmesnega časa mu je ostalo še 79 stotink, ob zadnjem merjenju pred sklepnim delom proge pa samo še 13. Ob prihodu v cilj je Italijan prevzel vodstvo s kar pol sekunde prednosti in pričel slaviti svoj rezultat, ki pa ni bil regularen, saj je laserski žarek prekinila Wolanskijeva, znana tudi po tem, da je vdrla na igrišče med finalnim obračunom Lige prvakov med Liverpoolom in Tottenhamom. Tudi Yule je vedel, da Italijanov čas ni regularen, saj mu je šlo ob slavju tekmeca pošteno na smeh. Vinatzer je nato s prvega mesta nazadoval na tretje, na koncu je bil šesti.

Dvajsetletnik bi se lahko upravičeno znesel nad predrznim dekletom, ki je ogrožalo tako svojo kot njegovo varnost, a je vse skupaj sprejel z veliko mero humorja. "Vprašal sem se 'kaj se je pravkar zgodilo?' Bilo je zelo smešno. Med vožnjo je sploh nisem videl. Nisem preveč razočaran. Prepričan sem, da je bil to zelo lep fotofiniš," se je pošalil.

V zakulisju se je z Wolanskijevo celo fotografiral. "Očitno imam novo dekle. Šesto mesto in eden najboljših fotofinišev vseh časov. Schladming, bili ste izjemni," je pripisal skupni fotografiji, na kateri so v ozadju vidni tudi pripadniki avstrijske policije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.