Italijan izločil Federerja

Foto: EPA
Foto: EPA
V 3. kolu Odprtega prvenstva Avstralije je prišlo do velikega presenečenja. Od nadaljnega tekmovanja se je moral posloviti Roger Federer.
Oglej si celoten članek

Na odprtem teniškem prvenstvu v Avstralije v Melbournu je veliko presenečenje pripravil Italijan Andreas Seppi. V 3. kolu je izločil drugega nosilca in štirikratnega zmagovalca tega turnirja, Švicarja Rogerja Federerja, s 6:4, 7:6 (5), 4:6 in 7:6 (5). Seppi je s tem izenačil svoj najboljši dosežek na OP Avstralije.

Švicar je po 14 letih znova izpadel v 3. kolu Melbourna. V prvem nizu je izgubil svoj servis pri rezultatu 4:4 v igrah, v naslednji igri pa je Seppiju uspelo ubraniti tri žogice za rebreak. V drugem nizu je v podaljšani igri Švicar že vodil s 5:3, vendar je Italijan dobil naslednje štiri točke. Federer je nato uspel dobiti tretji niz, v četrtem pa je znova klonil s 6:7.

"Proti Rogerju je vedno težko igrati, poskušal sem le uživati v igri. Redko imam priložnost igrati na osrednjem igrišču in pred takšnimi navijači. To je ena največjih zmag v moji karieri," je po dvoboju povedal Seppi.  

"Lahko rečem le, da sem imel zelo slab dan. Razočaranje je veliko, kajti v četrtem nizu se mi je ponudila idealna priložnost za vrnitev, a ni šlo. Seveda sem si želel drugačen razplet, ampak nisem igral najboljšega tenisa tudi zaradi dobre igre tekmeca na drugi strani igrišča, ki je odločilno prednost dobil z osvojenima prvima nizoma," je povedal Federer, ki je  prikazal drugo najslabšo predstavo na turnirjih velike četverice v zadnjem desetletju po izpadu v 2. kolu Wimbledona leta 2013.

Brez težav je v naslednji krog tekmovanja napredoval Britanec Andy Murray, šesti nosilec, ki je za osmino finala premagal nepostavljenega Portugalca Joaa Souso. Škota v osmini finala čaka bolgarski "baby Federer", deseti nosilec, Grigor Dimitrov, ki je Ciprčana Marcosa Baghdatisa izločil šele po petih nizih.

Izbranka srca bolgarskega tenisača, druga nosilka Rusinja Marija Šarapova, je imela proti Kazahstanki Zarini Dijas, ki ji je vzela le dve igri, lahko delo, za četrtfinale pa se bo udarila s Kitajko Shuai Peng, 21. nosilko, ki je v 3. krogu izločila Kazahstanko Jaroslavo Švedovo.

Klepačeva uspešna

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v konkurenci dvojic uvrstila v 3. kolo. Klepačeva je skupaj s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik premagala šestopostavljeno špansko navezo Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro s 7:6 (6) in 6:4. Slovensko-poljsko navezo v naslednjem krogu čakata boljši iz dvoboja med Avstralkama Monique Adamczak in Olivio Rogowsko ter devetima nosilkama Čehinjama Andreo Hlavackovo in Lucie Hradecko.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.