Italijani bodo stavkali

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Pogajanje med sindikatom igralcev in vodstvom italijanske nogometne lige ni obrodilo sadov, tako da se v italijanski ligi 11. in 12. decembra obeta stavka nogometašev.
Oglej si celoten članek

Italijanski nogometni ligi 11. in 12. decembra spet grozi stavka nogometašev. Napovedal jo je vodja sindikata igralcev Sergio Campana, potem ko v pogajanjih z vodstvom italijanske nogometne lige niso dosegli dogovora o novi kolektivni pogodbi.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je bil torek skrajni rok za dogovor med sprtima stranema. Campana pa je zapustil pogajanja in zagrozil s stavko čez dva tedna.

Kot glavni razlog za stavko je vodja sindikata navedel, da se z vodstvom tekmovanja ne morejo dogovoriti o vseh točkah predloga sindikata. Za sindikalno stran sta sporna predvsem status igralcev, ki izgubijo mesto v prvi ekipi, ter prisilne prodaje igralcev, ki ne želijo zapustiti klubov.

Predsednik lige Maurizio Beretta je odločitev, da bodo nogometaši stavkali, obsodil. Za posrednika se je danes ponudil tudi predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) Giancarlo Abate, a ni bil uspešen. Vse še ni izgubljeno, sindikat in liga naj bi se še enkrat sestala v sredo v prostorih italijanskega olimpijskega komiteja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.