Italijanski navijači grozijo s stavko

Foto: Žurnal24 Italijanski nogometni navijači napovedujejo stavko.
Deset dni po nesrečni smrti navijača rimskega Lazia, ki ga je ustrelil policist, so italijanski navijači zagrozili s stavko. Opozoriti želijo na napako notranjega ministrstva, ki je zaprlo dele stadionov.
Oglej si celoten članek

Deset dni po nesrečni smrti navijača rimskega Lazia Gabrieleja Sandrija, ki ga je ustrelil policist na avtocestnem postajališču v bližini Arezza, so italijanski navijači zagrozili s stavko. Opozoriti želijo na napako notranjega ministrstva, ki je zaprlo številne navijaške dele na stadionih, ki so tradicionalno namenjeni "tifosom", navijačem Rome, Atalante, Milana, Torina, Sampdorie in Catanie pa je ministrstvo prepovedalo tudi odhod na gostovanja. Navijači zdaj napovedujejo protestni shod v Rimu.

Smrt Gabrieleja Sandrija je sprožila številne proteste in izgrede. © AFP

 
Predsednik Italijanskega olimpijskega komiteja (CONI) Gianni Petrucci je prepričan, da se mora ministrstvo za svoje ukrepe dogovoriti s predstavniki nogometa. "Vsekakor moramo ostati trdni pri svojih odločitvah, tudi če so morda neprijetne," meni Petrucci. Tudi predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) Giancarlo Abete se je zavzel za tesnejšo povezavo italijanskih nogometnih klubov v boju proti nasilju na stadionih: "Ukrepanje proti nasilnežem mora biti v tem trenutku na prvem mestu." Obenem je pohvalil zamisel klubskega vodstva Atalante, ki je napovedalo, da bo na tribuno, kjer so bili doslej po tradiciji navijači, brezplačno spustil šolarje in šolarke iz Bergama.

Sicer pa se v Italiji nadaljujejo številne akcije boja proti nasilnežem. V Genovi so policisti priprli devet navijačev, ki naj bi sodelovali v neredih 23. septembra na tekmi med Genovo in Sampdorio. Nadaljujejo se obsežne preiskave po napadu na policijsko postojanko 11. novembra v Rimu; po poročanju športnega dnevnika La Gazzetta dello Sport je policija identificirala še šesterico huliganov. V torek so bile znane kazni za izgrede v Milanu, ki so se zgodili po Sandrijevi smrti: eden od navijačev je dobil dveletno prepoved obiska tekem, redno javljanje na policiji vsako nedeljo in 8000 evrov denarne kazni.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.