Hadalin v drugo strmo navzgor po lestvici

Foto: Profimedia Stefano Gross
V savojskih Alpah je v močnem sneženju potekala slalomska preizkušnja. Štefan Hadalin je z odlično drugo vožnjo prišel do lepe uvrstitve.
Oglej si celoten članek

V prvi vožnji slaloma se je med številnimi snežinkami najboljše znašel Italijan Stefano Gross, ki je za 19 stotink ugnal avstrijskega slalomista Michaela Matta, na tretje in četrto mesto pa sta se uvrstila Šveda Andre Myhrer (+0,21) in Mattias Hargin (+0,38). Manj kot pol sekunde sta zaostala še Norvežana Henrik Kristoffersen in Sebastian Foss-Solevaag, avstrijski as Marcel Hirscher pa se je tokrat moral zadovoljiti s sedmim mestom.

Štefan Hadalin se bo na progo pognal s številko 47, v cilj pa je prišel kot 27., njegov zaostanek je znašal dve sekundi in sedem stotink. To je na koncu zadoščalo za 30. mesto. Žan Grošelj je startal kot 56. in hitro odstopil, Žan Kranjec pa kot 60. Po odličnem veleslalomskem nastopu, osvojil je sedmo mesto, je tako kot Grošelj predčasno končal prvo vožnjo z odstopom.

SVSL Smučarke znova brez bojev

Hadalin je odprl drugi tek in zelo solidno opravil svoje delo, saj je kar nekaj naslednjih tekmovalcev zaostalo za njim. Med prvo deseterico v drugi vožnji je zabeležil drugi čas, zaostal je le za Avstrijcem Marcom Schwarzem. Slednji je vodil še pred nastopom najboljše petnajsterice, Hadalin je bil peti. 

Slovenski smučar je ohranjal drugi čas druge vožnje vse do nastopa Marcela Hirscherja, ki je zanesljivo prevzel vodstvo. Avstrijec je vodil tudi pred nastopom Grossa, ki si je na prvi progi pred njim privozil 55 stotink naskoka. A tudi to ni zadoščalo, Italijan je tekmo končal šele kot šesti. 

Za Hirscherjem so se zvrstili Kristoffersen (+0,39), Myhrer (+0,40) in Matt (+0,55). Hadalin je s tretjim časom drugega teka osvojil 16. mesto, za avstrijskim šampionom je zaostal za 1,92 sekunde.

Salzburžan je z osvojenimi 47 zmagami zdaj na sedmem mestu večne lestvice najuspešnejših tekmovalcev in tekmovalk v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. Vodi Šved Ingemar Stenmark z 86 zmagami, druga je Američanka Lindsey Vonn (77), tretja Hirscherjeva rojakinja Annemarie Moser-Pröll (62). Na seznamu najuspešnejših alpskih smučarjev v svetovnem pokalu pa je prehitel Luksemburžana Marca Girardellija ter lovi italijansko legendo Alberta Tombo, ki je zabeležil 50 zmag.

Hirscher je v skupnem seštevku drugi in ima le 11 točk zaostanka za novim vodilnim Kristoffersnom. Najboljši smučar zadnjih šestih zim je drugi tudi v slalomskem seštevku. Vodi Kristoffersen.

"Bi kar rekel, da je bil to eden težjih slalomov v moji karieri, kar se tiče razmer. Že v prvo je bila proga kar načeta, pa tudi vidljivost je bila zahtevna, za podlago pa tako ali tako vemo, da je v Val d'Iseru zahtevna. Mislim, da sem se solidno znašel, že v prvem teku sem odpeljal dober zgornji in srednji del. Spodnji del je bil slabši, saj sem naredil napako in potem nisem imel več zaupanja do cilja, tako da nisem dobro finiširal. Drugega teka sem se lotil pametno, mislim, da sem zgornji in srednji del odsmučal na precej visoki ravni, a ne na tisti, ki sem jo sposoben. Spodaj pa res nisem veliko videl. Med vožnjo sem si z roko očistil očala, ker res nisem nič videl. Zaradi tega je bil potem tudi finiš slabši. Tega je škoda, saj je bilo tu še veliko rezerve, a v redu, sem zelo zadovoljen s svojim rezultatom pa tudi s tretjim časom druge vožnje. To je zelo lepa popotnica za zadnji slalom v decembru in potem za januar," je iz Francije sporočil Hadalin.

"Danes je bila borba, bili so težki pogoji, a so bili težki za vse. Danes je Hadalin prikazal svoj maksimum, trenutno ne smuča tako dobro kot lansko leto. Kljub temu je dosegel svoj drugi najboljši rezultat. V drugem teku se je zgoraj peljal bolj spodobno, spodaj pa malce slabše. S Štefanom smo zelo zadovoljni. Žana nista prišla daleč, tako da jih težko ocenjujem. Proga je bila dobro pripravljena, a s tem, da je bila slaba vidljivost ob sneženju," pa je po tekmi rekel glavni trener moške tehnične ekipe Klemen Bergant.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.