Iva Majoli se je vrnila med aktivne tenisače

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Najboljša hrvaška tenisačica vseh časov Iva Majoli, ki je leta 1997 zmagala francosko odprto prvenstvo Roland Garros, je včeraj po enajstih letih spet zaigrala na touru WTA. Po ugibanjih medijev naj bi bil razlog za povratek slabo finančno stanje Hrvatice.
Oglej si celoten članek

Hrvaška tenisačica Iva Majoli se je po enajstih letil pavze vrnila v aktivni tenis. 38-letnica je na turnirju parov v Moskvi nastopila z Rusinjo Anastasijo Buhanko in prvi dvoboj izbugila proti Kanadčanki Gabrieli Dabrowski in Romunki Ioni Raluci Olaru s 6:1 in 6:4.

Ob nastopu Majolijeve, ki je leta 1997 osvojila prestižno francosko odprto prvenstvo Roland Garros, so se v hrvaških medijih pojavila ugibanja o razlogu za vrnitev tenisačice iz športnega pokoja.
Večernji list je tako za objasnila poskušal kontaktirati Majolijevo, ki pa tudi po tekmi v Moskvi ni dala izjav. Medtem ko so drugi mediji ugibali, da se je Majolijeva vrnila zaradi visokih dolgov, Večernji list to zanika, saj je za nastop na moskovskem turnirju prejela 20.000 dolarjev, ki nikakor ne bi pokrili dolgov.

Dolgovi v višini 2,62 milijona evrov

Leta 2013 se je v tenis vrnila nasprotnicea Majolijeve na French Open Martina Hingis, ki si je prav tako vzela pavzo od tenisa, a le šest let. Hrvatica je od Hingisove starejša še tri leta, a je na turnirjih veteranov dokazala, da je še vedno v odlični formi. Vprašanje pa je, ali bo Majolijeva po porazu v Moskvi nadaljevala športno pot.

Pred nekaj časa je v javnost prišla novica, da je najboljša hrvaška tenisačica vseh časov hudo zadolžila. Okoli 20 miljonov kun (2,62 milijona evrov) naj bi Majolijeva dolgovala bankam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.