Iz druge češke v ligo Ebel?

Foto: Žurnal24 Ekipi Olimpije in Jesenic bosta morda igrali v ligi Ebel proti 11 tekmecem. (Fot
Liga Ebel je odprta za nove člane. Potem ko so k ligi pristopile ekipe iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške, je seja predsedstva lige v Celovcu potrdila tudi možnost, da v novi sezoni v ligi zaigra češki Znojmo.
Oglej si celoten članek

Če bo češki drugoligaš Znojmo do konca meseca izpolnil vsa potrebna merila za nastop v ligi Ebel, ga bodo dejansko sprejeli medse. Natančna oblika tekmovanja ta čas tako ostaja neznanka in tudi Znojmo bo moral dokončno potrditi sodelovanje, saj je iz lanske sezone že dobro znana tudi želja nemškega kluba, da bi zaigral v ligi Ebel, a je liga na koncu ostala pri starih članih. Obenem pa se pri pridružitvi Znojma odpira tudi 12. mesto v ligi, za katero obstajajo različni scenariji. Prav od števila klubov bo na koncu odvisen tudi tekmovalni sistem lige, ki se bo v sezoni 2011/12 začela 9. septembra in končala najpozneje 6. aprila prihodnje leto.

Predsedniki klubov so se dogovorili tudi o drugih podrobnostih, ki bodo omogočile, da bodo ekipe v prihodnje še močnejše. Zdaj o sestavi ekipe odloča posebno točkovanje, ki vrednosti igralcev opredeljuje z oceno od 1 do 5, nobena ekipa pa v seštevku ne sme preseči 60 točk. Skupno število točk ostaja nespremenjeno, a so se predstavniki na zasedanju v Celovcu dogovorili, da igralcev do 24. leta starosti ne bodo šteli v omenjeno točkovanje. Doslej je to veljalo za igralce do 22. leta. Večje spremembe so predsedniki klubov napovedali za sezono 2012/13. V letu dni se bodo klubi poskušali dogovoriti o proračunih ekip ter manjšem številu tujcev, s čimer bi poskušali podpreti mlade iz lastnih sredin. Želja so tudi profesionalni sodniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.