Izenačeno finalno serijo odločil Pance

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Izenačeno finale lige EBEL je bilo odločeno šele v 72. minuti pete tekme, junak je bil slovenski reprezentant Žiga Pance.
Oglej si celoten članek

Bolzano je zmagovalec lige Ebel v sezoni 2013/14. Odločilno peto finalno tekmo razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva proti Salzburgu je danes dobil s 3:2 po podaljšku, skupno pa je bil tako izid v zmagah prav tako 3:2. Odločilni gol v podaljšku je dosegel slovenski reprezentant Žiga Pance.

Za razplet finala je bilo na peti tekmi potrebnih 72 minut. V Salzburgu so domači, slovenski vratar Luka Gračnar je bil le na klopi, dvakrat povedli, a so gostje iz Južne Tirolske dvakrat izenačili. Nazadnje v 35. minuti, zadnji del pa se je končal brez zadetkov, zato so bili na sporedu podaljški.

Mož odločitve je bil nato Žiga Pance, ki je v 72. minuti zadel po podaji Davida Lalibetra. Novinec v ligi Bolzano je tako postal prva neavstrijska ekipa v tem tekmovanju s končno zmago (v sezoni 2007/08 je ljubljanska Olimpija izgubila finale prav proti Salzburgu), pa čeprav so južnotirolski hokejisti zapravili vodstvo z 2:0 v finalnih zmagah in dovolili tekmecem izenačenje na 2:2, nazadnje pa so slavili na njihovem terenu.

Salzburg je tako ostal brez pete zmage v ligi Ebel, a je vseeno že pred finalom postal avstrijski prvak, saj je tekmec iz druge države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.