Izgredi navijačev v Grčiji in Srbiji

Foto: EPA
Foto: EPA
Finalna tekma srbskega košarkarskega pokala Radivoja Koraća med Partizanom in Crveno zvezdo je bila pozno sinoči v Kragujevcu zaradi neredov v dvorani Jezero na polovici tretje četrtine prekinjena in jo bodo nadaljevali danes pred praznimi tribunami. Prekinjen pa je bil tudi finalni dvoboj Panathinaikosa in Olympiakosa.
Oglej si celoten članek

V Atenah je sredi finala košarkarskega pokala izbruhnil spopad med navijači, posredovati pa je morala policija. Dva igralca sta bila lažje ranjena, Michaela Bramosa (Panathinaikos) pa je v ramo zadel nož, ki je priletel iz tribun.

Foto: EPA Michael Bramos panathinaikos Organizatorji so zato sedem minut pred koncem druge tretjine prekinili dvoboj v dvorani Ellinikon, ko je Panathinaikos vodil s 26:17, saj so se huligani pretepali na tribunah in vdrli tudi na igrišče. Po eni uri, ko je policija ločila navijaški skupini in ju odpeljala iz dvorane, se je srečanje nadaljevalo, Panathinaikos pa je zmagal z 81:78.

Razgrajali tudi v Srbiji

V Kragujevcu pa je bila tekma prekinjena v 26. minuti, ko je eden izmed navijačev Crvene zvezde zažgal zastavo Partizana. Ko so tega navijača pristaši Partizana ujeli, so podporniki Crvene zvezde prebili kordon policije, na teren je padla dimna bomba, igralci pa so zapustili parket. Po 45 minutah, ko je policija vzpostavila red in izpraznila del dvorane, so se košarkarji vrnili na igrišče, vodstvo Košarkarske zveze Srbije pa je pristalo na zahtevo uprave Crvene zvezde in ni nadaljevalo tekme. S to odločitvijo se ni strinjalo vodstvo Partizana. Kljub temu se bo tekma nadaljevala danes. Izid je izenačen na 43:43, brez gledalcev pa bodo igrali še štiri minute in šest sekund tretje četrtine ter zadnji del tekme. Naslov brani Partizan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.