Izjemen uspeh slovenskega kolesarskega dragulja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Pogačarju druga etapa dirke po Algarveju ter skupno vodstvo na dirki.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil drugo etapo dirke po Algarveju. Na 187 km dolgi preizkušnji od Almodovarja do Foie je v ciljnem sprintu na klanec premagal Nizozemca Wouta Poelsa (Sky) in Španca Enrica Masa (Quick Step).  Poleg omenjenih dveh kolesarskih velikanov je Pogačar premagal tudi imena, kot so Sam Oomen, David de la Cruz ter Fabio Aru.

Z današnjo zmago je Pogačar tudi prevzel skupno vodstvo na dirki. Skupno ima mladi Slovenec na dirki, ki po rangu spada v ekstra kategorijo, kar je za World Tourom drugi najvišji rang ter enak letošnji dirki po Sloveniji, sekundo prednosti pred Poelsom, Mas zaostaja tri sekunde.

Foto: Twitter Tadej pogačar

V sredini prvi etapi je bil mladi slovenski kolesar 13. Na tej dirki nastopa tudi Simon Špilak (Katjuša), ki je današnjo etapo končal na 11. mestu z 51 sekundami zaostanka.

Dirka se bo končala v nedeljo, v petek pa kolesarje čaka kronometer v oklici Lagoe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.