Izjemna poteza Kopitarja za zmago

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je z golom v podaljšku odločil dvoboj med Kralji in Kojoti.
Oglej si celoten članek

Anže Kopitar je po 36 sekundah podaljška dosegel odločilni gol za zmago njegove ekipe Los Angeles Kings s 4:3 na gostovanju z Arizono Coyotes. V Gila River Areni je pred tem prispeval tudi podajo, gol pa je dosegel ob igralcu manj na ledu.

Kralji so zadetku Oliverja Ekmana Larssona, ki je v 10. minuti domače povedel v vodstvo, zaostajali z 0:1. Vsi ostali goli na tekmi so padli v zadnji tretjini, v vrstah zmagovalcev pa so poleg Kopitarja vratarja Louisa Domingueja (29 obramb) premagali še Drew Doughty (41.), ko je bil med podajalci Kopitar, Tanner Pearson (45.) in Dustin Brown (47.).

Gostje iz Los Angelesa so tako po vsega sedmih minutah tretje tretjine s tremi zadetki v razmaku petih minut in 46 sekund vodili s 3:1, preden je podaljšek s svojim drugim golom na tekmi izsilil Ekman Larsson (57.).

Zmagoviti gol je bil prava mala mojstrovina. Najprej je Kopitar izpred svojega gola popeljal plošček, izmenjal podajo s TylerjemToffolijem in nato obšel Viktorja Tihonova. Slovenski hokejist je še Domingueja, ki je nemočno obležal na hrbtu, ko se je v želji, da bi zaustavil strel Kopitarja, vrgel na tla. Kopitar pa ni in ni sprožil in je to storil šele, ko je imel na levi strani povsem prazen gol.

"Videl sem, da je Tihonovu nekoliko spodrsnilo in to mi je dalo nekaj prednosti. Nato sem videl, da je vratar nekoliko pokrit, hotel pa sem biti povsem gotov in ga obiti. Vedel sem namreč, da se bo odprl prostor pred golom. Hotel sem biti povsem gotov, da bom plošček neovirano položil v mrežo," je odločilno akcijo strnil Kopitar.

"To je bila izjemna poteza, odlično gibanje. Saj je kar nekaj igralcev, ki so tega sposobni, toda Kopi ima tudi hladnokrvno potrpežljivost, tega pa nima veliko hokejistov," je bil po desetem golu Kopitarja, ki ima v tej sezoni še 12 podaj, navdušen tudi njegov kapetan Brown.

Kralji so s 44 točkami četrti na lestvici celotne lige, zaostajajo pa za Dallasom (55), Washingtonom (54) in St. Louisom (48). Slednji so v derbiju večera doma po kazenskih strelih odpravili Dallas Stars s 3:2. Dvoboj je bil odločen šele v deveti izmenjavi kazenskih strelov, ko je bil uspešen David Backes. Washington Capitals so s 3:1 odpravili Montreal Canadiens. Uspešni so bili Jevgenij Kuznjecov, Jay Beagle in Jason Chimera.

Izidi:

Arizona Coyotes : Los Angeles Kings 3:4*
(Anže Kopitar po en gol in podaja, 3 streli v 27:41 min. za Los Angeles)

Washington Capitals : Montreal Canadiens 3:1
Carolina Hurricanes : New Jersey Devils 3:1
Vancouver Canucks : Edmonton Oilers 2:1*
Boston Bruins : Buffalo Sabres 3:6
Tampa Bay Lightning : Columbus Blue Jackets 5:2
St. Louis Blues : Dallas Stars 3:2**
Nashville Predators : Detroit Red Wings 2:3
Minnesota Wild : Pittsburgh Penguins 1:3

* - podaljšek
** - kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.