Izjemna poteza nemških skakalcev

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški skakalni tabor se je izkazal z izjemno potezo. Nemci, ki so zmagali na ekipni tekmi v Zakopanah, bodo celotni osvojeni nagradni sklad v višini 30.000 švicarskih frankov (30.159 evrov) podarili poškodovanemu Američanu Nicku Fairallu.
Oglej si celoten članek

Na ekipni tekmi svetovnega pokala smučarjev skakalcev v Zakopanah je Slovenija, za katero so nastopili Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Jernej Damjan in Peter Prevc, osvojila tretje mesto s 1018,4 točke. Zmagali so Nemci (1050,6) pred Avstrijci (1035,7).

Nesrečni ameriški smučarski skakalec Nick Fairall je grdo padel v kvalifikacijah Bischofshofna, ob padcu po doskoku je utrpel hude poškodbe hrbtenice, zaradi katerih mu grozi, da bo ostal paraliziran. Po operaciji v bolnišnici v Schwarzachu je Američan na Twitterju zapisal, da ima dobre občutke in da se veseli uspešnega leta. Sprva je kazalo, da bo 25-letni skakalec, njegov trener je Slovenec Bine Norčič, preostanek življenja preživel na invalidskem vozičku, a iz njegovega tabora so sporočili, da čuti noge in da se zdravstveno stanje lahko popravi.

Na spletu je hitro po nesreči zaživela akcija We're with you (S tabo smo), s katero zbirajo sredstva za Nickovo rehabilitacijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.