Izjemna poteza slovenskega 14-letnika, ki mu je prinesla mednarodno nagrado

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Aleks Švelc, 14-letni borec v ju-jitsuju, je dobitnik ene izmed 11 nagrad za športno potezo leta, so odločili na kongresu Evropskega fair play gibanja (EFPM) v Rimu.
Oglej si celoten članek

Švelc, član Društva borilnih veščin Ippon Sevnica, je nagrado prejel za športnike do 18 let, prislužil si jo je z dejanjem na slovenskem pokalu za mladince, ko je v finalu tekmecu spodrsnilo in je padel. Švelc prednosti za pridobitev pomembne točke v finalni borbi z nadaljevanjem akcije ni izkoristil, ampak mu je ponudil roko, da je vstal in sta lahko nadaljevala borbo z enakima izhodiščema.

Na koncu je borbo izgubil in posledično osvojil srebrno medaljo, je iz Rima sporočil član izvršnega odbora EFPM Robert Perc. Poleg njega slovensko odpravo na kongresu sestavljata še Miro Cerar in Sanja Poljšak iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

EFPM nagrade podeljuje ekipi, klubu ali posamezniku za njihov pozitivni prispevek družbi ali okolju zaradi fair play poteze na tekmovanjih, pomoči sošolcem ali starejšim ali pomoči potrebnim.

*Fotografija je simbolična

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.