Izjemna Slovenka znova do naslova svetovne prvakinje

Foto: Instagram/Alenka Artnik
Foto: Instagram/Alenka Artnik
Alenka Artnik je z globino 116 metrov postala svetovna prvakinja v potapljanju na vdih.
Oglej si celoten članek

Alenka Artnik je na svetovnem prvenstvu v globinskem potapljanju na vdih v Kasu v Turčiji osvojila naslov svetovne prvakinje v potopu s konstantno obtežitvijo z monoplavutjo. Štiridesetletna Koprčanka je za ubranitev naslova svetovne prvakinje dosegla globino 116 metrov.

"S potopom na 116 metrov sem danes na svetovnem prvenstvu v Turčiji osvojila prvo mesto in ubranila naslov svetovne prvakinje. Juhu, presrečna," je ob dosežku na Instagramu zapisala slovenska potapljačica, svetovna rekorderka v tej disciplini. Julija lani se je na Bahamih spustila do 122 metrov.

Italijanka Alessia Zecchini je bila druga s potopom globokim 109 m, Francozinja Alice Modolo pa si je prislužila bronasto medaljo s potopom do globine 93 m. Gre sicer za tekmovanje pod okriljem mednarodne federacije za podvodne aktivnosti (CMAS).

V moški konkurenci je zmagal Francoz Arnaud Jerald s potopom globokim 123 m, Italijan Davide Carrera je bil drugi s potopom na globino 121 m, Carrerin rojak Antonio Mogavero si je prislužil bron s potopom do globine 113 m.

Video Oglejte si nov svetovni rekord neverjetne Slovenke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.